NYHET! VÅR FØRSTE KOKEBOK VEGANERGUTTA - 90 GRØNNE FAVORITTER ER NÅ TIL SALGS!

66 elementer funnet for «»

  • HØSTGRYTA

    ALLE INNLEGG < > HØSTGRYTA 1 time 2 store porsjoner Gode gryteretter er godt for sjela. Vår høstgryte er fullstappet med deilige grønnsaker, kombinert med en skikkelig chunky potetstappe. Gryte: 2 ss matolje 2 gul løk 320 g veganske filetbiter 400 g sjampinjong 3-4 mellomstore gulrøtter 2 ts tomatpuré 2 ss vegansk smør 1 ts grønnsaksbuljong (oppløst med 2 dl vann) 4 ss soyasaus 2-3 dl eplesider (eks. fra Mack) 2-3 dl vegansk matfløte 1 bunt timian en klype salt og pepper Potetstappe: 650-700 g poteter 2-3 ss vegansk smør 2-3 dl havremelk salt og pepper INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Kutt opp løk og finhakk hvitløk. Ha dette i en stor gryte med 2 ss matolje. Stek til gyllent. 2. Ha deretter i filetbiter og grovhakkede gulrøtter. Stek til filetbitene får litt skorpe. 3. I en annen stekepanne har du i oppkuttet sopp. Stek først uten fett til du får en fin stekeskorpe, og tilsett så 1-2 ss smør. Krydre med salt og pepper. Når soppen blir gyllen, har du soppen og kraften over i gryten med løken og filetbitene. 4. Ha deretter i tomatpuré, soyasaus og grønnsaksbuljong oppløst i vann og rør godt på middels varme. 5. Ha så over eplesider, vegansk fløte, oppkuttet timian og ca. 1 ss smør. Smak til med salt og pepper. Mens dette småkoker, kan du begynnne å lage potetmosen. 6. Når sausen er nokså tjukk er gryta klar. Server med pototmos og et dryss timian over.

  • CHEEZY AUBERGINE BAGUETTE

    ALLE INNLEGG < > CHEEZY AUBERGINE BAGUETTE 30 min 2 store porsjoner Den ultimate frokost- eller lunsjrett! Vi spiste den i et jafs. - 1 lang baguette - 1 aubergine - 1 hjertesalat - ca. 8-10 cherrytomat - 1/2-1 avocado - en raus mengde vegansk ost - vegansk smør - vegansk majones - en klype salt, pepper og paprikapuvler INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Skjær aubergine i tynne skiver (ca. 10 stk) med en kniv. Varm en panne med litt matolje og stek auberginen på hver side i ca. 2-3 min til de får litt farge. Dryss over litt salt, pepper og paprikapuvler på begge sider. Senk varmen og la stå. 2. Skjær baguetten i to og ha på smør på begge halvdelene, og dryss over vegansk ost. La stå i ovnen i ca. 10 min til osten på begge halvdelene smelter. 3. Ha over de ferdigstekte aubergineskivene på begge halvdelene av baguetten, og dander deretter med salat, tomat, avocado og majones før du klapper dem sammen. Skjær i to og voila!

  • RISNUDDELSUPPE MED RØD KARRI

    ALLE INNLEGG < > RISNUDDELSUPPE MED RØD KARRI 45 min - 1 time 4 porsjoner Superdigg risnuddelsuppe inspirert av de fantastiske smakene i Thailandsk mat. 300 g veganske filetbiter 250 g østerssopp 400 g risnudler 400 ml kokosmelk, fullfett 5 hvitløksfedd 20 g ingefær 1 gul løk 1 rød paprika 2 ss grønnsaksbuljong (utløst i 1 liter vann) 3 ss rød karripaste 2-3 vårløk en bunt koriander 1/2 lime, saften nøytral matolje til steking Krydder 1 ts chilipulver 2 ts paprikapulver 1 ts kajennepepper 100 ml vann en klype salt og pepper Topping vårløk koriander limebåter INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Skjær opp løk, paprika og vårløk. Finhakk hvitløk og ingefær. 2. I en stor non-stick kjele steker du de veganske filetbitene med litt olje til gyllen. 3. Blant 100 ml vann med krydderet. Tilsett dette i kjelen med filetbitene, og stek til vannet er fordampet. Overfør filetbitene til en seperat bolle. 4. I den samme kjelen steker du løk, hvitløk, ingefær og paprika med litt olje, ca. 5 min. 5. Riv oppi halvparten av østerssoppen og stek i ytterligere 5 min. 6. Tilsett rød karripaste og stek videre i et par min. 7. Tilsett grønnsaksbuljong-kraften og kokosmelken og rør om. 8. Ha de veganske filetbitene tilbake i kjelen, og la det koke i noen minutter. 9. Senk varmen og tilsett vårløk, koriander og saft fra 1/2 lime. Smak til med salt og pepper. 10. I en liten stekepanne, steker du andre halvdel av østerssoppen til topping med litt olje. 11. Kok opp risnudlene som anvist på pakken. Server alt i samme bolle. Topp med den østerssopp, vårløk, koriander og limebåter.

  • PHO

    ALLE INNLEGG < > PHO 1 / 1,5 time 2 store porsjoner Den gode aromaen til denne retten vil fylle rommet, og kanskje til og med oppgangen. Pho lages tradisjonelt med kjøtt, og blir sett på av mange som nasjonalretten i Vietnam. Håper vår veganske versjon lever opp til dens tradisjonelle opprinnelse. Krydder 3 stjerneanis 2 kanelstenger 1 ts pepperkorn 1 ts nellik 1 ts kardemommepulver Kraft 1 gul løk 1 tommelfingerstørrelse ingefær 2 gulrot 3 hvitløksfedd 2,5 l vann 2 ss soyasays 1 ss sukker 2 ts salt 1 grønnsaksbuljong Serveres med 200 g risnudler 400 g tofu 1 pak choi 200 g shitakesopp 1 rød chili Topping koriander og bønnespirer INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Kutt opp gulrot, halvparten av shitaken, ingefær og løk i terninger, og finhakk hvitløken. Sett til side. 2. Ha i krydderet i en stor gryte og stek på middels varme i ca. 1-2 min til duftene kommer frem. 3. Ha over de hakkede grønnsakene med litt matolje og 1 ts salt. Stek i ca. 5 min på middels varme. 4. Ha deretter i 2,5 l vann med 1 grønnsaksbuljong, og la det småkoke i ca. 45 min. 5. I mellomtiden kutter du opp resten av shitaken i terninger, pak choi på langs, samt chili og tofu i mindre biter. Stek dette sammen i en stor panne med litt olje. Du kan også steke det hver for seg om du fortrekker dette. 6. Når gryta er ferdigkokt, siler du ut grønnsakene så du kun sitter igjen med kraften. Ha så i 2 ss soyasaus, 1 ss sukker og 1 ts salt. Smak til med salt til du får en rund og mild smak. 7. Kok opp nudlene som anvist på pakken. 8. I en dyp skål har du først i nudler og så kraften. Deretter har du over pak choi, tofu, shitake og chili. Dryss over koriander og bønnespirer på toppen og du er i mål.

  • VEGANERGUTTA - Digg og bærekraftig mat | Norge

    @VEGANERGUTTA INSTAGRAM SISTE OPPSKRIFTER CHEESE AUBERGINE BAGUETTE CHEESE AUBERGINE BAGUETTE SILKEMYK HUMMUS SILKEMYK HUMMUS PISTACHE-KNUTER PISTACHE-KNUTER HVITLØKS-KNUTER HVITLØKS-KNUTER FUDGIE BROWNIE FUDGIE BROWNIE AUBERGINE-FORM AUBERGINE-FORM BRINGEBÆR-KRANS BRINGEBÆR-KRANS GUL CHANA DAL CURRY GUL CHANA DAL CURRY Se alle mediesakene vi har fått muligheten til å være med i, og bli bedre kjent med oss og verdiene bak Veganergutta. MEDIEOMTALER ALLE SAKER Artikkel om Veganergutta på NRK nyheter Camilla pihl magazine intervju med Veganergutta om plantebasert mat og veganisme ALLE OPPSKRIFTER AKTUELT DIGG OG BÆREKRAFTIG MAT KREMET KAJENNE-SPAGHETTI ALLE ARTIKLER 10/07/22 VÅR FØRSTE KOKEBOK! 06.05.22 OSLO VEGETARFESTIVAL 2022 12.09.21 ER PLANTEBASERTE KJØTTALTERNATIVER MER BÆREKRAFTIG ENN KJØTT? 26.01.22 VEGANSKE SPISESTEDER I BERGEN 30.11.21 VEGANSKE SPISESTEDER I OSLO ​Oktober 09 ⏤ 2021 DALE STORE GÅRD Navn E-post Abonner Takk, gled deg til mer digg og bærekraftig mat! NYHETSBREV Meld deg på nyhetsbrevet vårt, vi lover å ikke spamme. 💚

  • Veganergutta | Om oss | Hvorfor vi ble veganere

    MINN SAUNG THIT AUNG ZAW BACHELOR I ØKAD GARD FLYDAL RORGEMOEN MASTER I DESIGN OM OSS Vi er Minn og Gard – to gutter fra Oslo, og gründerne bak en av Norges største veganprofiler, Veganergutta. Vårt mål er å inspirere flere til vegansk matglede. På vårt plattform deler vi enkle oppskrifter med tilgjengelige ingredienser, og ikke minst, mat som smaker skikkelig digg. Velkommen til oss! HYGGELIG Å HILSE PÅ DEG! 👋🏽👋🏻 Vår historie Vi har begge vært altetende hele livet; det har vært egg til frokost, skinke på skiva og kjøttdeig til fredagstacoen. Vegansime skjønte vi oss ikke helt på, det er vel litt sært? Lite visste vi at noen år senere ville dette bli en stor del av hverdagen vår. Det hele begynte da vi leste oss opp på dagens matproduksjon. Vi fant ut at en tredjedel av utslippene på verdensbasis kommer fra matproduksjon , hvorav mesteparten kommer fra kjøttproduksjon. Samtidig så vi at glansbildet med gårdsdyr i norske daler og fjorder ikke stemte helt i dagens intensive landbruk. ​ Men hvordan kunne vi fortsette å spise maten vi elsket med kun ingredienser fra planteriket? Svaret ble å prøve oss gradvis frem. Vi byttet ut meierismøret med plantesmør, kumelken med soya- og havremelk, og kjøttet med rotgrønnsaker. Etter hvert hadde vi ikke lenger et eneste animalsk produkt på kjøkkenet , men favorittrettene ble videreført. Og matgleden? Desto større! Slik ble Veganergutta til, med et ønske om å spre kunnskapen og matgleden vi har funnet. Siden oppstarten høsten 2020, har vi fått et raskt voksende publikum og blitt en av Norges største profiler på feltet. Vi har spredt vårt budskap hos flere mediekanaler, deriblant NRK, TV2 og VG, og i tillegg samarbeidet med flere populære veganske merker. Vi håper vi kan inspirere deg til å velge mer vegansk! Vårt oppdrag Vårt oppdrag er å spre vegansk matglede. Mange kan oppfatte ordet vegansk som noe ekstremt og negativt - dét vil vi endre. Vi skal vise at det å være veganer innebærer medfølelse for dyr . Vi skyr oss derfor ikke vekk fra "veganer" ordet. ​ Men, vi har troa på en positiv tilnærming. Vi tror flere vil høre på en stemme som oppmuntrer og inspirerer enn en stemme som kritiserer. Vi ønsker derfor å ha en imøtekommende plattform, der alle blir sett og er velkomne. Veganergutta er for alle! ​ I tillegg syns vi det er viktig at flere gutter snakker om plantebasert mat. Vår erfaring er at det kan være vanskelig for oss gutta å utforske dette temaet. Vi skal vise at det ikke trenger å være slik. Våre hjertesaker Våre hjertesaker er miljø, dyr og helse. ​ Vi har troa på at bærekraftig mat handler om å dyrke maten vi skal spise, fremfor å dyrke mat til dyr vi skal spise . Derfor ønsker vi å spre bevissthet rundt hva en faktisk putter oppi handlekurven, slik at fotavtrykket til maten blir mindre. Dyrenes velferd er også utrolig viktig for oss. Vi gikk over til en vegansk livsstil først og fremst for å ikke støtte industrier som går på bekostning av dyra. Dette verdigrunnlaget er derfor gjennomgående for alt vi gjør. Det er mange myter rundt helseaspektet når det kommer til vegansk mat. Vi ønsker å formidle at det er fullt mulig å sette sammen et fullverdig kosthold med mat fra planteriket , og understreke at den grønne bølgen er her for å bli! LET´S GET TO KNOW! Samarbeide? Som en av Norges største veganerprofiler kan vi hjelpe deg nå ut til rett publikum. Med vår bakgrunn i markedsføring, økonomi og kreativ skapelse kan vi tilby unik kompetanse og innsikt. ​ Vi godtar kun samarbeid med merkevarer med et verdigrunnlag vi kan stå bak, og som tilbyr produktkvalitet vi kan heie på. ​ KONTAKT OSS 01 Vi har begge vært altetende hele livet; det har vært egg til frokost, skinke på skiva og kjøttdeig til fredagstacoen. Vegansime skjønte vi oss ikke helt på, det er vel litt sært? Lite visste vi at noen år senere ville dette bli en stor del av hverdagen vår. Det hele begynte da vi leste oss opp på dagens matproduksjon. Vi fant ut at en tredjedel av utslippene på verdensbasis kommer fra matproduksjon , hvorav mesteparten kommer fra kjøttproduksjon. Samtidig så vi at glansbildet med gårdsdyr i norske daler og fjorder ikke stemte helt i dagens intensive landbruk. Vår historie 02 Men hvordan kunne vi fortsette å spise maten vi elsket med kun ingredienser fra planteriket? Svaret ble å prøve oss gradvis frem. Vi byttet ut meierismøret med plantesmør, kumelken med soya- og havremelk, og kjøttet med rotgrønnsaker. Etter hvert hadde vi ikke lenger et eneste animalsk produkt på kjøkkenet , men favorittrettene ble videreført. Og matgleden? Desto større! 🙋🏻‍♂️🙋🏼‍♂️ 03 Slik ble Veganergutta til, med et ønske om å spre kunnskapen og matgleden vi har funnet. Siden oppstarten høsten 2020, har vi fått et raskt voksende publikum og blitt en av Norges største profiler på feltet. Vi har spredt vårt budskap hos flere mediekanaler, deriblant NRK, TV2 og VG, og i tillegg samarbeidet med flere populære veganske merker. Vi håper vi kan inspirere deg til å velge mer vegansk! LET´S GET TO KNOW! 01 Våre hjertesaker er miljø, dyr og helse. ​ Vi har troa på at bærekraftig mat handler om å dyrke maten vi skal spise, fremfor å dyrke mat til dyr vi skal spise . Derfor ønsker vi å spre bevissthet rundt hva en faktisk putter oppi handlekurven, slik at fotavtrykket til maten blir mindre. Vår hjertesaker 02 Dyrenes velferd er også utrolig viktig for oss. Vi gikk over til en vegansk livsstil først og fremst for å ikke støtte industrier som går på bekostning av dyra. Dette verdigrunnlaget er derfor gjennomgående for alt vi gjør. 🐮🐷🐔 03 Det er mange myter rundt helseaspektet når det kommer til vegansk mat. Vi ønsker å formidle at det er fult mulig å sette sammen et fullverdig kosthold med mat fra planteriket , og understreke at den grønne bølgen er her for å bli! 🌱 01 Vårt oppdrag er å spre vegansk matglede. Mange kan oppfatte ordet vegansk som noe ekstremt og negativt - dét vil vi endre. Vi skal vise at det å være veganer innebærer medfølelse for dyr . Vi skyr oss derfor ikke vekk fra "veganer" ordet. Vårt oppdrag 02 Men, vi har troa på en positiv tilnærming. Vi tror flere vil høre på en stemme som oppmuntrer og inspirerer enn en stemme som kritiserer. Vi ønsker derfor å ha en imøtekommende plattform, der alle blir sett og er velkomne. Veganergutta er for alle! ❤️🧡💛💚💙 💜🤎🤍🖤 03 I tillegg syns vi det er viktig at flere gutter snakker om plantebasert mat. Vår erfaring er at det kan være vanskelig for oss gutta å utforske dette temaet. Vi skal vise at det ikke trenger å være slik.

  • Kontakt | Samarbeid med Veganergutta

    KONTAKT OSS hei@veganergutta.no ​ Tidligere samarbeidspartnere

  • Veganergutta | Medieomtaler | Presse

    God morgen Norge, TV2 (15/02/21) TV-a på God morgen Norge. I intervjuet snakker vi om savnet av mannlige stemmer fra vegan-/vegetarmiljøet, og bakgrunnen til hvorfor vi startet Veganergutta. NRK (13/01/2021) Intervju med NRK. Der snakker vi om hvordan du kan spare penger på å ta smarte klimavalg. Der deler vi også våre tips til hvordan du kan få en mer klimavennlig hverdag, som for eksempel ved å kjøpe mer frukt og grønt, gjenbruksmøbler og -klær. Camilla Pihl Magazine (30/09/21) Intervju med Camilla Pihl Magazine i forbindelse med spalten «Let's talk food!». Der snakker vi blant annet om oss, våre favorittretter og beste matopplevelser. Godt.no (06/04/21) Intervju med Godt.no. Der deler vi vår taco-oppskrift, og snakker om våre tanker rundt plantebasert mat. Vi ønsket her å vise at vegansk mat ikke trenger å være vesentlig annerledes enn mat med kjøtt. Melk & Honning (02/04/21) Intervju med nettmagasinet Melk & Honning i spalten Påskedigg, der delte vi våre beste oppskrifter til påskeferien 2021. Ecogaze 05/06/2021 Intervju med nettmagasinet Ecogaze. Her forteller vi om hvor enkelt plantebasert mat kan være, og om verdiene bak det å være en veganer. Dagsavisen (19/12/2021) Intervju med Dagsavisen. I artikkelen deler vi våre beste tips til en suksessfull vegansk julemiddag. Vi snakker også litt om vårt forhold til jul, samt erfaringer etter å introduserer nye retter til juleselskapet. Miljøpartiet de Grønne (01/01/21-07/01/21) Overtakelse av Miljøpartiet de Grønne sin Instagram-profil. Dette i forbindelse med Veganuary; et initiativ for å inspirere folk til å spise mer vegansk for januar måned. Der delte vi våre oppskrifter gjennom innlegg og stories. Get Spiff (17/02/21) Intervju med nettmagasinet Get Spiff. I spalten «Pengelivet», deler vi våre erfaringer rundt privatøkonomi, penger, forbruk og sparing. Clode, tidligere VeganNorge. Publiseringer av flere våre oppskrifter. MEDIEOMTALER

  • Kokebok | Veganergutta 90 - Grønne favoritter

    OM BOKA Vegansk mat og livsstil er ikke lenger et radikalt alternativ for de få. Med gevinster for både kropp og klode er mange blitt nysgjerrige på et plantebasert kosthold. Men da følger det gjerne også med litt usikkerhet: Hva er egentlig lov? Må jeg kjøpe dyre og sære ingredienser? Og blir jeg egentlig mett? De samme spørsmålene stilte Minn og Gard seg da de la ut på den veganske matreisen sin. Duoen bak den populære Instagram-kontoen @veganergutta lærte fort at det var liten grunn til bekymring. Med enkle grep og lett tilgjengelige råvarer blir vegansk mat fantastisk smakfullt og næringsrikt. I denne kokeboken deler de mer enn 90 av favorittoppskriftene sine, til alle typer måltider, og motiverer leseren til å gå i gang med sitt grønne skifte - steg for steg. Det trenger verken være strengt eller vanskelig, og særlig vil de ha med seg flere gutter på reisen. Mellom fristende oppskrifter forteller de om hvordan de selv gikk frem, og presenterer fakta om klima, dyrevelferd og morgendagens matproduksjon. ​ - Bonnier Forlag Forhåndsbestill her! SPIS DEG METT PÅ DIGG OG BÆREKRAFTIG MAT Få signert utgave med gratis frakt Forhåndsbestill her! OM BOKA Vegansk mat og livsstil er ikke lenger et radikalt alternativ for de få. Med gevinster for både kropp og klode er mange blitt nysgjerrige på et plantebasert kosthold. Men da følger det gjerne også med litt usikkerhet: Hva er egentlig lov? Må jeg kjøpe dyre og sære ingredienser? Og blir jeg egentlig mett? De samme spørsmålene stilte Minn og Gard seg da de la ut på den veganske matreisen sin. Duoen bak den populære Instagram-kontoen @veganergutta lærte fort at det var liten grunn til bekymring. Med enkle grep og lett tilgjengelige råvarer blir vegansk mat fantastisk smakfullt og næringsrikt. I denne kokeboken deler de mer enn 90 av favorittoppskriftene sine, til alle typer måltider, og motiverer leseren til å gå i gang med sitt grønne skifte - steg for steg. Det trenger verken være strengt eller vanskelig, og særlig vil de ha med seg flere gutter på reisen. Mellom fristende oppskrifter forteller de om hvordan de selv gikk frem, og presenterer fakta om klima, dyrevelferd og morgendagens matproduksjon. ​ - Bonnier Forlag Forhåndsbestill her!

  • SOPPLASAGNE

    ALLE INNLEGG < > SOPPLASAGNE 1 time 4 porsjoner Denne retten metter i tre dager, minst. Den chunky-soppen passer ypperlig som lasagnefyll, og gir sammen med vegansk matfløte og ost en skikkelig kremet og smaksfull rett. 700 g sjampinjong 3 sjalottløk 3 hvitløksfedd 400 g vegansk ost 1 grønnsaksbuljong 3 dl vegansk matfløte 2 ss vegansk smør 100 g spinat 1 bunt kruspersille lasagneplater INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Stek sjalottløk og hvitløk i litt olje til det får en gyllen farge. 2. Ha deretter i sjampinjong med 2 ss smør. Stek godt. 3. Bland så grønnsaksbuljong med 2 dl vann og hell oppi. Kok opp ti noe av vannet fordamper. 4. Ha deretter i matfløte og bland til det tykner. Tips: Ha i litt hvetemel for en tykkere konsistens. 5. Bland inn kruspersille og spinat. Smak til med salt og pepper. 6. Legg først lasagneplater, så fyll og deretter ost. Gjør dette 2-3 ganger. Avslutt med fyll og revet ost på toppen. 7. La stå i ovnen i ca. 30 min.

  • NUDDELSUPPE MED MARINERT TOFU

    ALLE INNLEGG < > NUDDELSUPPE MED MARINERT TOFU 30 min 4 porsjoner Denne nuddelsuppen er en av våres mest populære retter. Og ikke uten grunn. Nyt en deilig nuddelsuppe toppet med en crispy tofu. 400 g nudler 450 g kokosmelk 1 gul løk, grovhakket 5 hvitløksfedd, finhakket 1 rød chili, finhakket 1 ss revet ingefær 1 stk lime, saften 1 ss grønnsaksbuljong 2 ss soyasaus (saltredusert) 3-4 ss karrypaste en bunt koriander, finhakket en klype sukker Tofu-marinade 540 g tofu 4 ss sesamolje 2 ss soyasaus eller tamari 2 ss lønnesirup Topping koriander, finhakket vårløk, i tynne staver gulrot, i tynne staver chiliflak (valgfritt) sesamfrø (valgfritt) INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Vask og kutt grønnsakene. Stek løk, hvitløk og chili gyllen på middels varme med litt matolje, ca. 2-3 min. 2. Tilsett soyasaus, karripaste, limesaft og grønnsaksbuljong sammen med 1 liter vann og rør godt. Høyne varmen og la det småkoke i 10 min. 3. Mens suppen koker kutter du opp tofu i tynne skiver. Varm en non-stick panne med litt matolje, og stek tofuen på middels til høy varme til det får en brun og fin stekeskorpe, ca. 5-6 min. Bland ingrediensene til marinaden, og senk varmen før du heller marinaden over tofuen. Påse at alle sidene av tofuen blir dekt av marinaden, og senk til lav varme. 4. Når suppen har blitt litt tjukkere, senker du ned varmen og rører inn kokosmelk. Tilpass styrke etter egne preferanser, og smak deg frem med litt mer limesaft om suppen er for sterk. 5. Kok opp nudler som anvist på pakken. 6. Server suppen i en bolle sammen med nudlene og tofuen, og topp med gulrot, vårløk og koriander.

  • BLACK SESAME RAMEN

    ALLE INNLEGG < > BLACK SESAME RAMEN 45 min 4 porsjoner En smakfull og saftig ramen som vi ofte serverer når vi har venner over på middag. Av den enkle grunn at den alltid leverer. 5 dl havremelk 1 grønnsaksbuljong 4 ss soyasaus 2-4 ts sesamolje 2-4 ts chiliolje 2 ts riseddik 2 ss tahini 200 g sesamnudler 4-6 hvitløksfedd 400 g sopp (oyster, king oyster el. sjampinjong) 4 pak choi sesamfrø (sorte) ristet sjøgress INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Skjær opp grønnsakene, finhakk hvitløken. Dersom du bruker østerssopp trenger du ikke skjære dem opp. Riv dem heller i mindre biter når de skal stekes. 2. Kok opp nudlene med litt olje. Når nudlene er ferdigkokt, tilsett litt sesamolje for at de ikke skal klistre seg sammen. Bland det godt. 3. Stek grønnsakene med halvparten av hvitløken. 4. Stek den andre halvparten av hvitløken i en kjele. Når crispy, tilsett havremelk. Dette vil utgjøre væsken. 5. Tilsett grønnsaksbuljong i havremelken. Varm opp på lav-middels varme. Obs: Det skal ikke koke. 6. Tilsett dette i en dyp bolle for basen. Per persjon: - 1 ss tahini - 2 ss soyasays - 1-3 ts chiliolje - 1 ts riseddik 7. Tilsett havremelk-kraften og bland basen godt ut. 8. Tilsett nudlene i bollen, topp med grønnsaker, sjøgress og sesamfrø.

SØKERESULTATER