top of page

92 elementer funnet for «»

  • Projects

    HOVEDRETTER GOBI MANCHURIAN GOBI MANCHURIAN CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI VILTGRYTE VILTGRYTE FAVORITT-LASAGNE FAVORITT-LASAGNE RIGATONI À VEGANERGUTTA RIGATONI À VEGANERGUTTA 7 MIN RAMEN-HACK 7 MIN RAMEN-HACK SØTPOTET-CURRY MED OVNSBAKTE CHERRYTOMATER SØTPOTET-CURRY MED OVNSBAKTE CHERRYTOMATER RØD GNOCCHI MED PESTO RØD GNOCCHI MED PESTO + MER DIGG MAT

  • Projects

    SØTT VEGANSKE FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM VEGANSKE FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM VEGANSK EPLEROSE GALLETE VEGANSK EPLEROSE GALLETE NYTTÅRSPAVLOVA NYTTÅRSPAVLOVA CRÊPE DE VEGANERGUTTA CRÊPE DE VEGANERGUTTA KANELSNURRER KANELSNURRER PISTACHE-KNUTER PISTACHE-KNUTER FUDGIE BROWNIE FUDGIE BROWNIE BRINGEBÆR-KRANS BRINGEBÆR-KRANS + MER DIGG MAT

  • Projects

    HØYTID VEGANSK EPLEROSE GALLETE VEGANSK EPLEROSE GALLETE NYTTÅRSPAVLOVA NYTTÅRSPAVLOVA FYLTE AUBERGINEBÅTER I TAHINISAUS FYLTE AUBERGINEBÅTER I TAHINISAUS BRINGEBÆR-KRANS BRINGEBÆR-KRANS PESTOKRANSEN PESTOKRANSEN + MER DIGG MAT

  • Oppskrifter

    OPPSKRIFTER GOBI MANCHURIAN GOBI MANCHURIAN CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI VÅR GO-TO TOFU VÅR GO-TO TOFU VEGAN KEBAB VEGAN KEBAB VEGANSKE FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM VEGANSKE FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM TOFU SCHNITZEL TOFU SCHNITZEL 15 MIN DAAL 15 MIN DAAL MANGOSYLTETØY MED SITRON MANGOSYLTETØY MED SITRON + MER DIGG MAT

  • Projects

    KJAPPE MIDDAGER GOBI MANCHURIAN GOBI MANCHURIAN CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI VÅR GO-TO TOFU VÅR GO-TO TOFU VEGAN KEBAB VEGAN KEBAB TOFU SCHNITZEL TOFU SCHNITZEL 15 MIN DAAL 15 MIN DAAL TOFU I KJ*TTSAUS TOFU I KJ*TTSAUS TOFU TACO TOFU TACO + MER DIGG MAT

  • SILKEMYK HUMMUS

    ALLE INNLEGG < > SILKEMYK HUMMUS 15 min Siderett/dip til 4 Dette er hemmeligheten bak silkemyk hummus! Prøv den og smak forskjellen. 250 g kikerter I lake (netto drenert) 2 ss vann 1 ss tahini 1 ss sitronsaft 1/2 ts salt 2 hvitløksfedd, finhakket 2 ss rapsolje 1/2 ts spisskummen INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Kjør alle ingrediensene i en blender til røren får en silkemyk tekstur. 2. Smak til med salt og sitronsaft. Spar på noen av kikertene og dander dem på hummusen sammen med paprikapulver og olje.

  • Projects

    SMÅRETTER OG TILBEHØR MANGOSYLTETØY MED SITRON MANGOSYLTETØY MED SITRON EN LUN POTET- OG REDDIKSALAT EN LUN POTET- OG REDDIKSALAT VERDENS DIGGESTE SIDERETT VERDENS DIGGESTE SIDERETT RICEPOPS RICEPOPS BÁHN MÌ BÁHN MÌ CHEEZY AUBERGINE BAGUETTE CHEEZY AUBERGINE BAGUETTE SILKEMYK HUMMUS SILKEMYK HUMMUS HVITLØKS-KNUTER HVITLØKS-KNUTER + MER DIGG MAT

  • Aktuelt

    + Last inn mer Til høsten kommer vår første kokebok, 'Veganergutta - 90 grønne favoritter' som du kan forhåndsbestille nå! VÅR FØRSTE KOKEBOK! Lær deg å lage "Butter No-Chicken" på vårt kokkekurs under årets Oslo Vegetarfestival! Ses vi der? OSLO VEGETARFESTIVAL 2022 Hva er egentlig mest bærekraftig? Vi gir deg svaret. ER PLANTEBASERTE KJØTTALTERNATIVER MER BÆREKRAFTIG ENN KJØTT? Vi har samlet en liste over veganske spisesteder i Bergen, som gjør det litt enklere for deg neste gang du skal ut og spise. VEGANSKE SPISESTEDER I BERGEN Det bugner av digge veganske spisesteder i Oslo. Her er vår oversikt over stedene du må få med deg! VEGANSKE SPISESTEDER I OSLO Vi har vært på dugnad hos Anette og Andreas som driver Dale Store Gård i Fredrikstad - et fristed for dyr. DALE STORE GÅRD Norge leverte fra bilvinduet i fjor sommer. Her er vår reiserute der vi besøkte vakre steder på Vestlandet. NORGESFERIE 2021 AKTUELT Siste nytt

  • NORGESFERIE 2021

    Det vakre vestland. Her ved Refsviksanden. NORGESFERIE 2021 < ALLE INNLEGG > Norge leverte fra bilvinduet i fjor sommer. Her er vår reiserute der vi besøkte vakre steder på Vestlandet. SOGNDAL Første dag kjørte vi til Sogn, og opplevde den vakre saftbygda Sogndal. Her padlet vi kajakk i Lustrafjorden, dro på fjelltur til Molden, og koste oss på kafèen Nesten Heime i Solvorn. BERGEN Fra Sogndal kjørte vi til Bergen. Her var vi skikkelige turister, og spiste oss gjennom byens mange fine restauranter. Dersom du er usikker på hvor du skal spise vegansk mat i Bergen, har vi laget en oversikt til deg som ligger under "Livsstil". REFSVIKSANDEN Fra Bergen kjørte vi videre til Refsviksanden - et paradis på jord. Vi slo opp teltet og grillet burgere på primusen med den mest fantastiske utsikten. På morgenen badet vi på stranden, som er omtrent 1,5 km lang. Sydenfeeling! ÅNDALSNES Turen gikk videre mot Åndalsnes, der fjellturer og sykkelturer stod på agendaen. Vi har tidligere gått Romsdalseggen, men gikk denne gangen opp Aksla. Videre leide vi el-sykler og syklet opp Trollstigen til en fantastisk utsikt. Kan virkelig anbefales! Tips: Stikk innom Sødahlhuset, de serverer de mest fantastiske baksten, og har en rekke digge produkter i deres lille butikk. GEIRANGER Videre kjørte vi til Geiranger, og ble blåst av banen av de fantastiske utsiktspunktene. Tips: Gjør litt research på forhånd dersom du skal ta turen. Vi tenkte å leie kajakker, noe som var vanskelig da vi ankom akkurat litt for sent. GROTLI Fra Geiranger kjørte vi til Grotli, som er en kjøretur på 3-4 timer. Her fant vi oss en nydelig teltplass ved Breiddalsvatnet ved hjelp av Google. Neste gang har vi lyst til å ta en natt på Grotli Høyfjellshotell - for et koselig hotell! Gi gjerne en lyd dersom du ønsker flere tips om denne turen :) Norgesferie fra bilvinduet kan anbefales!

  • RØD HØSTGRYTE

    ALLE INNLEGG < > RØD HØSTGRYTE 30-40 min 4 store porsjoner Superkjapp, superenkel og superdigg høstgryte fra 2022. 300 g veganske filetbiter 450 g sjampinjong 1 stk gul løk 6 stk hvitløksfedd 2 stk rød chili 20 g revet ingefær, ca. 5 cm 2 stk søtpaprika 2 stk gulrot 2-3 stk limebåter (saften) 3 ts red curry paste (ofte i hyllene for asiatiske matvarer) salt og pepper matolje til steking KREMET SAUS 3-4 dl kokosmelk 1 stk grønnsaksbuljong (løst ut i 3-4 dl vann) 2-3 ss soyasaus TILBEHØR OG TOPPING ris frisk koriander peanøtter el. cashewnøtter INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Kok opp ris. 3. Kutt alle grønnsakene i skiver: løk, sjampinjong, chil og søtpaprika. Finhakk hvitløk, og rasp ingefær og gulrot. 3. Varm opp en wokpanne (evt. kjele) med litt matolje. Stek løk, hvitløk, chili, ingefær og filetbiter til sistnevnte får litt skorpe på middels-høy varme. 4. Ha deretter oppi sjampinjong, paprika og gulrot. Stek til soppen har krympet noe og rør inn red curry paste. La stå i ca. 5 min på middel varme. 5. Begynn på den kremete sausen ved å blande alle ingrediensene i en liten bolle. Hell så over i gryta. 6. Smak til med lime, salt og pepper. Server med ris, og topp med frisk koriander og nøtter.

  • RICEPOPS

    ALLE INNLEGG < > RICEPOPS 25-30 min 12 ricepops Bokstaveligtalt avhengighetsskapende. 300 g fast tofu 1 ss malt paprika 1 ts oregano 1 ts chiliflak 1 ts gurkemeie 1 ss løkpulver 1 ss næringsgjær (kan sløyfes) 6 rispapir en god mengde nøytral matolje til steking finhakket koriander sriracha-saus INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Press ut vannet fra tofuen. Bryt tofublokken opp i mindre chunks, og ha i en stor bolle. 2. Tilsett alt krydderet og bland godt med en sleiv. 3. Kutt opp rispapir med en saks på diagonalen slik at du sitter igjen med tolv trekanter. 4. Fukt rispapiret i en bolle med lunkent vann, og legg det deretter på et fat. 5. Ha på fyllet og brett det myke rispapiret innover slik at alle sider blir forseglet. Dette er viktig da du ellers risikerer at fyllet tyter ut. 6. I en stor panne har du i en god klunk med matolje slik at det detter hele panna. Stek emnene i noen minutter på hver side til det får en gyllenbrun overflate. Topp med finhakket koriander og server med sriracha-saus eller ønsket dipp.

  • VERDENS DIGGESTE SIDERETT

    ALLE INNLEGG < > VERDENS DIGGESTE SIDERETT 45 min - 1 t 10 stk Dette er stekte sommerruller. Typ som vårruller, men ikke helt det samme, og smaker mye bedre. Ca. 20 rispapir 300 g sjampinjong, i skiver 1 gulrot, i tynne staver 3 hvitløksfedd, finhakket 2 vårløk, i tynne staver 50 g risnudler 30 g revet ingefær 2 limebåter, safter 1 ts salt 1/2 ts pepper 1 ss saltredusert soyasaus/ tamari matolje til steking DIP OG TOPPING soyasaus, chilisaus eller tamari koriander INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Børst soppen ren og del den i biter. Skyll og kutt resten av grønnsakene. 2. Lag fyllet. Fres hvitløk og ingefær i en panne, før du tilsetter sjampinjong, gulrot og vårløk. Sauter i 2 min. 3. Tilsett soyasaus, lime, salt og pepper og stek i ytterligere 2-3 min. 4. Kok risnudler etter anvisning på pakken. 5. Brett sommerrullene: a) Fyll en dyp bolle med vann. Dypp ett og ett rispapir i vannet i 10 sekunder til det begynner å mykne. Vær forsiktig, når rispapiret har myknet er de skjære og revner fort. b) Ha rispapiret over på en tallerken eller skjærebrett. Legg fyll i den nedre halvdelen av papiret c) Start med å brette bunnen av rispapiret over fyllet, så stramt du klarer. d) Brett så sidene inn mot midten og rull videre til du kommer til enden av arket. Jo strammere du får til dette, jo finere vil rullen bli. e) Du må rulle med to lag rispapir for at rullen ikke skal gå i oppløsning unders stekingen. Ta derfor et nytt myknet rispapir og legg rullen i nedre halvdel, og gjenta steg c og d. 6. Stek rullene i en panne med litt matolje på middels ti høy varme, 2-3 min på hver side. La det være litt avstand mellom rullene for å unngå at de kleber seg til hverandre. 7. Legg de ferdigstekte rullene over på en rist kledd med bakepapir. Tørk bort litt av oljen med et kjøkkenpapir. 8. Server med ønsket saus og topp med koriander.

SØKERESULTATER

bottom of page