top of page

179 resultater funnet med et tomt søk

  • VILTGRYTE

    ALLE INNLEGG < > VILTGRYTE 1 t 4 porsjoner Mens vi lagde denne sa Gard at det er en dealbreaker å ikke like hvitløk. Han er inne på noe der, tenkte jeg. Kan lages GF. 1 gul løk, grovhakket 1 purreløk, grovhakket 6 hvitløksfedd 500 g sjampinjong, i skiver 100 g pasta farfalle 2 ss timian, tørket 2 ts salt 1 ts malt svart pepper nøytral matolje til steking Kraft 1 ss grønnsaksbuljong-pulver i 4 dl vann 3 ss saltredusert soyasaus / tamari 3 ss maisstivelse 400 g kokosmelk 3 ss tahini 4 ss vegansk smør 2 ss lime, saften 3 ss paprikapulver Ovnsbakt asparges 250 g grønne asparges 4 hvitløksfedd, presset ½ sitron, saften 2-3 ss olivenolje en klype salt og pepper Tilbehør ·tyttebærsyltetøy INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Forbered aspargesen. Forvarm ovnen til 220°C, over- og undervarme. Brekk enden av aspargesen (den vil brekke på den beste delen) og overfør til en ildfast form. Ringle over matolje, dryss over salt og pepper, skvis over sitronsaft og dryss over presset hvitløk. La stå i a. 8-10 min til aspargesen blir gylne og får litt tyggemotstand. 2. Fortsett med gryta: Kutt løk, purreløk og sjampinjong, og finhakk hvitløken. Sauter løk, hvitløk og purreløk i litt matolje, og ha deretter oppi sjampinjong. Stek på høy varme under stadig omrøring til soppen blir myk. Tilsett timian, salt og pepper. 3. Lag kraften ved å blande sammen grønnsaksbuljong, vann, soyasaus og maisstivelse i en liten bolle. Ha dette deretter over i gryta, høyne varmen og rør godt til det tykner noe. 4. Ha deretter i kokosmelk, tahini, paprikapulver, smør og limesaft. Rør godt og sett til side. 5. Kok opp pasta etter anvisning på pakken, og ha dette oppi gryta. Topp gryta med ovnsbakt asparges, og server med tyttebær på siden.

  • DALE STORE GÅRD

    Vi har vært på dugnad hos Anette og Andreas som driver Dale Store Gård i Fredrikstad - et fristed for dyr. Minn og Ronja under dugnaden som ble holdt 15. august, 2021. DALE STORE GÅRD < ALLE INNLEGG > Vi har vært på dugnad hos Anette og Andreas som driver Dale Store Gård i Fredrikstad - et fristed for dyr. Dale Store Gård er et fristed for dyr og et andelslandbruk med grønnsaker, drevet av Anette og Andreas. To fantastiske vesner som jobber aktivt for å vise at dyr og mennesker kan leve livet sammen. Anette og Andreas jobber for at dyra kan leve gode liv, og ikke på en trang binge eller låve, innelåst og skjult. Vi blir varm i sjela av å hilse og kose med alle dyra. Samtidig er det vemodig å tenke på hvor liten andel av dyrene som faktisk har det slik - og som burde hatt det som dyra på Dale. Vi bør alle på sikt bli litt mer som Anette og Andreas, og ha dyrene i bakhodene i hverdagen. Obs: Dale Store Gård er ikke en besøksgård! Du kan dog besøke gården gjennom ulike dugnader som de holder. Følg med på deres Facebook-side/Instagram for å se når neste dugnad er. Gard og Ronja. Ønsker du å bli med på dugnad? Sjekk Facebook-sidene til Dale Store Gård.

  • BLOMKÅL TORTILLAS

    ALLE INNLEGG < > BLOMKÅL TORTILLAS 30 min 2 porsjoner Glem tradisjonell taco når du har denne her. Blomkål er en perfekt erstatning for kjøtt, og smaker mye diggere, om du spør oss! Ristet blomkål 1 blomkål 2 ts paprikapulver 1 ts chilipulver 1 ts spisskummen 1 limebåt 1 ts olivenolje 2 ts nøytral matolje salt og pepper Koriandersaus en stor bunt koriander 2 hvitløksfedd 2 limebåter, saften 1 ss nøytral matolje 2-3 ss vann salt og pepper Fyll guacamole (2 stk avocado, limesaft, koriander, hvitløkspulver, salt og pepper) 6-8 små tortillalefser 1 grønn chili 1 pk tacosaus 1 pk tortillachips 1 rødløk 1 pk babyleaf Topping koriander, finhakket INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Forvarm ovnen på 200 grader, over- og undervarme. 2. Bryt opp blomkålen og legg i en bolle. Ha i krydderet og bland godt. La stå i ovnen i ca. 25 min til det får en gyllen overflate. 3. Mens blomkålen er i ovnen lager du koriandersausen. Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn og fin saus. Smak til med salt. Lag guacamole, og kutt opp rødløk og chili. Pro tips: Før du serverer, stek tortillalefsene på hver side i litt olje for å heve smaken.

  • RISNUDDELSUPPE MED RØD KARRI

    ALLE INNLEGG < > RISNUDDELSUPPE MED RØD KARRI 45 min - 1 time 4 porsjoner Superdigg risnuddelsuppe inspirert av de fantastiske smakene i Thailandsk mat. 300 g veganske filetbiter 250 g østerssopp 400 g risnudler 400 ml kokosmelk, fullfett 5 hvitløksfedd 20 g ingefær 1 gul løk 1 rød paprika 2 ss grønnsaksbuljong (utløst i 1 liter vann) 3 ss rød karripaste 2-3 vårløk en bunt koriander 1/2 lime, saften nøytral matolje til steking Krydder 1 ts chilipulver 2 ts paprikapulver 1 ts kajennepepper 100 ml vann en klype salt og pepper Topping vårløk koriander limebåter INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Skjær opp løk, paprika og vårløk. Finhakk hvitløk og ingefær. 2. I en stor non-stick kjele steker du de veganske filetbitene med litt olje til gyllen. 3. Blant 100 ml vann med krydderet. Tilsett dette i kjelen med filetbitene, og stek til vannet er fordampet. Overfør filetbitene til en seperat bolle. 4. I den samme kjelen steker du løk, hvitløk, ingefær og paprika med litt olje, ca. 5 min. 5. Riv oppi halvparten av østerssoppen og stek i ytterligere 5 min. 6. Tilsett rød karripaste og stek videre i et par min. 7. Tilsett grønnsaksbuljong-kraften og kokosmelken og rør om. 8. Ha de veganske filetbitene tilbake i kjelen, og la det koke i noen minutter. 9. Senk varmen og tilsett vårløk, koriander og saft fra 1/2 lime. Smak til med salt og pepper. 10. I en liten stekepanne, steker du andre halvdel av østerssoppen til topping med litt olje. 11. Kok opp risnudlene som anvist på pakken. Server alt i samme bolle. Topp med den østerssopp, vårløk, koriander og limebåter.

  • FYLTE AUBERGINEBÅTER I TAHINISAUS

    ALLE INNLEGG < > FYLTE AUBERGINEBÅTER I TAHINISAUS 45 min 4 auberginebåter Dette er en prakteksemplar på vegansk julemat. Disse pleier vi å lage til jul, og ble delt i Dagsavisen for å inspirere flere til en litt grønnere julefeiring.Passer fint med hummus, pølser og en risk salat. 2 aubergine 1 rødløk 4 hvitløksfedd 125 g cherrytomater 1 rød chili vegansk revet ost 200 g vegandeig (valgfritt) TAHINI-SAUS 125 g naturell vegansk yoghurt 1 ss tahini 1/4 sitron, saften 1 hvitløksfedd 1 ss matolje salt og pepper TOPPING granateple koriander INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. 2. Del auberginene i to. Kutt lett opp i kjøttet uten å skjære gjennom skinnet, og pensle med litt olje og et dryss havsalt. Bak i ovnen på et stekebrett med skinnet ned i ca. 30 min til mørt. 3. I mellomtiden steker du oppkuttet løk, chili, tomat og presset hvitløk med litt matolje på lav varme. Bland deretter inn vegandeig om du foretrekker dette, og rør inn litt vegansk revet ost ofr en rundere smak. Sett til side. 4. Når auberginen er mør, skraper du forsiktig ut kjøttet. Stek dette sammen med fyllet og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. 5. Fyll deretter auberginen med blandingen og la stå i ovnen i ca. 5 - 10 minutter. 6. Lag tahini-saus ved å blande alle ingrediensene. 7. Når båtene er klare, har du voer tahini-saus, granateple og friske urter.

  • KATSU CURRY

    ALLE INNLEGG < > KATSU CURRY 45 min 2 porsjoner Denne retten er både knasende og chunky. Etter Minns språkår i Korea, var denne retten vanskelig å glemme. Vi ønsket derfor å gjenskape retten med vår egen vri, bestående av snitzel kombinert med grønnsakskarri og ris. 1 pk snitzel 2 gulrøtter 2 poteter, melne 1 banan 1 rødløk 1 grønnsaksbuljong 1,5 ss chilipulver 2 ss karripulver 2 ss garam masala 1,5 ss tomatpure 3-5 ss soyasays Server med salat og ris INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Skyll og skjær opp gulrot, banan og rødløk i små terninger. 2. Fres godt med litt olje i en kasserolle. 3. Tilsett chilipulver, karripulver, garam masala og tomatpurè. Rør godt. 4. Tilsett vann til alle grønnsakene blir dekket, og legg oppi en grønnsaksbuljong og tilsett soyasaus. La koke til grønnsakene blir myke. 5. Mos grønnsakene med stavmikser, tilsett mer vann om røren blir for tykk. Litt klumper synes vi er godt. 6. Stek snitzel. Du kan steke dem med litt finhakket hvitløk om du vil ha ekstra smak, men det er ikke nødvendig. Server med salat og ris.

  • VERDENS DIGGESTE SIDERETT

    ALLE INNLEGG < > VERDENS DIGGESTE SIDERETT 45 min - 1 t 10 stk Dette er stekte sommerruller. Typ som vårruller, men ikke helt det samme, og smaker mye bedre. Ca. 20 rispapir 300 g sjampinjong, i skiver 1 gulrot, i tynne staver 3 hvitløksfedd, finhakket 2 vårløk, i tynne staver 50 g risnudler 30 g revet ingefær 2 limebåter, safter 1 ts salt 1/2 ts pepper 1 ss saltredusert soyasaus/ tamari matolje til steking DIP OG TOPPING soyasaus, chilisaus eller tamari koriander INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Børst soppen ren og del den i biter. Skyll og kutt resten av grønnsakene. 2. Lag fyllet. Fres hvitløk og ingefær i en panne, før du tilsetter sjampinjong, gulrot og vårløk. Sauter i 2 min. 3. Tilsett soyasaus, lime, salt og pepper og stek i ytterligere 2-3 min. 4. Kok risnudler etter anvisning på pakken. 5. Brett sommerrullene: a) Fyll en dyp bolle med vann. Dypp ett og ett rispapir i vannet i 10 sekunder til det begynner å mykne. Vær forsiktig, når rispapiret har myknet er de skjære og revner fort. b) Ha rispapiret over på en tallerken eller skjærebrett. Legg fyll i den nedre halvdelen av papiret c) Start med å brette bunnen av rispapiret over fyllet, så stramt du klarer. d) Brett så sidene inn mot midten og rull videre til du kommer til enden av arket. Jo strammere du får til dette, jo finere vil rullen bli. e) Du må rulle med to lag rispapir for at rullen ikke skal gå i oppløsning unders stekingen. Ta derfor et nytt myknet rispapir og legg rullen i nedre halvdel, og gjenta steg c og d. 6. Stek rullene i en panne med litt matolje på middels ti høy varme, 2-3 min på hver side. La det være litt avstand mellom rullene for å unngå at de kleber seg til hverandre. 7. Legg de ferdigstekte rullene over på en rist kledd med bakepapir. Tørk bort litt av oljen med et kjøkkenpapir. 8. Server med ønsket saus og topp med koriander.

  • RØD HØSTGRYTE

    ALLE INNLEGG < > RØD HØSTGRYTE 30-40 min 4 store porsjoner Superkjapp, superenkel og superdigg høstgryte fra 2022. 300 g veganske filetbiter 450 g sjampinjong 1 stk gul løk 6 stk hvitløksfedd 2 stk rød chili 20 g revet ingefær, ca. 5 cm 2 stk søtpaprika 2 stk gulrot 2-3 stk limebåter (saften) 3 ts red curry paste (ofte i hyllene for asiatiske matvarer) salt og pepper matolje til steking KREMET SAUS 3-4 dl kokosmelk 1 stk grønnsaksbuljong (løst ut i 3-4 dl vann) 2-3 ss soyasaus TILBEHØR OG TOPPING ris frisk koriander peanøtter el. cashewnøtter INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Kok opp ris. 3. Kutt alle grønnsakene i skiver: løk, sjampinjong, chil og søtpaprika. Finhakk hvitløk, og rasp ingefær og gulrot. 3. Varm opp en wokpanne (evt. kjele) med litt matolje. Stek løk, hvitløk, chili, ingefær og filetbiter til sistnevnte får litt skorpe på middels-høy varme. 4. Ha deretter oppi sjampinjong, paprika og gulrot. Stek til soppen har krympet noe og rør inn red curry paste. La stå i ca. 5 min på middel varme. 5. Begynn på den kremete sausen ved å blande alle ingrediensene i en liten bolle. Hell så over i gryta. 6. Smak til med lime, salt og pepper. Server med ris, og topp med frisk koriander og nøtter.

  • EPLEKAKE

    ALLE INNLEGG < > EPLEKAKE 1,5 time 12 kakestykker Dette er vår eplekake med vegaluse, røde og søte Discovery-epler, rett fra gården Ytre Eikjo i Sogn. Eplene er økologiske og dyrket uten sprøytemidler. Dersom du mot formodning ikke har tilgang på akkurat disse eplene, finnes det fantastiske epler i butikken. Springform (Ø 24 cm) 150 g romtemperert vegansk smør 150 g sukker 230 g hvetemel 2 ts vaniljesukker 1 ts bakepulver 1 dl havremelk 1 ts salt Topping 5-6 røde epler (helst norske) 2 ts kanel 2 ss sukker mandelflak og vaniljesukker til topping INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Forvarm ovnen på 170 grader, varmluft. 2. Rør smør og sukker til du får en luftig røre. 3. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt til du får en jevn røre. 4. Rør inn melken og ha deretter røren i formen. 5. Skyll esplene og kutt i tynne båter. I en bolle blander du eplebitene godt sammen med kanel og sukker til alle bitene blir dekt. 6. Start ytterst og dander formen rikelig med eplebiter. Ikke trykk bitene for dypt ned i røren. 7. La stå i ovnen på nederste rist i ca. 1 time. Strø litt vaniljesukker og mandelflak på toppen.

  • VÅRNUDLER

    ALLE INNLEGG < > VÅRNUDLER 30 min 2 porsjoner En frisk og smakfull nuddelrett som passer til de fleste anledninger. Denne er umulig å ikke like! 200 g nudler 200 g brokkolini 1/2 gul løk 1 søtpaprika 2 vårløk Saus 4-5 ss lønnesirup (agave) 4-5 ss soyasays 3 ss sesamolje 3 ss sriracha INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Kok opp nudlene. Skyll dem i kaldt vann når de er ferdige for å stoppe kokeprosessen. Ha i litt sesamolje og bland godt. Sett til side. 2. Stek løken med litt olje i en wokpanne til den mykner. 3. Tilsett brokkolini og paprika, og stek i ytterligere 3-4 min. 4. Tilsett halve mengden sausen i grønnsakene. 5. Legg oppi nudlene, bland alt sammen godt. 6. Tilsett den andre halve mengden saus og smak til med salt. 7. Dryss over litt vårløk og server.

  • CREAMY KIKERTCURRY

    ALLE INNLEGG < > CREAMY KIKERTCURRY 30 min 2 store porsjoner Denne retten lages in no time og er supercreamy og saftig! - 450 g kikerter (netto vekt) - 400 ml kokosmelk, fullfett - 250 g ris - 3 sjalottløk, grovhakket - 6 hvitløksfedd, finhakket - 3 røde chili, grovhakket - 1 ss revet ingefær - 2 ss tomatpure - 1 neve spinat - nøytral matolje til steking Krydder - 1,5 ts gurkemeie - 1 ts malt koriander - 1 ts spisskummen - 0,5 ts kajennepepper - 1 ss kasoori methi - 1,5 ts salt Topping og tilbehør - finhakket koriander - nan-brød INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Kok opp ris. Skyll og skjær opp alle grønnsakene. 2. Stek løk, hvitløk, ingefær og chili i en dyp panne med 4-5 ss nøytral matolje. La dette karamelliseres på middels-høy varme i ca. 8-10 min. 3. Tilsett krydderet utenom kasoori methi, og bland godt til det får satt seg. 4. Rør inn tomatpure og stek i ytterligere 5 min til du får en rød-brun farge. Tilsett så kikerter og kokosmelk. Senk til middels varme og stek i ytterligere 3-4 min. 5. Ha over kashoori methi og bland godt til du får en creamy konsistens. Smak til med salt. Topp med koriander og server med nan-brød og ris.

  • PASTA PENNE MED GRØNN PESTO

    ALLE INNLEGG < > PASTA PENNE MED GRØNN PESTO 30 min 2 porsjoner Denne retten er en fryd for både øyne og gane. Pasta og pesto er en uimotståelig kombinasjon. 200 g penne, fullkorn 100 g erter 100 g aspargesbønner 6-7 soltørkede tomater Pestosaus 130 g pesto 1/2 sitronsaft 3 ss matolje 1 hvitløksfedd en bunt gressløk salt og pepper Topping vegansk permesan INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Kok opp penne som anvist på pakken til al dente. Skyll i kaldt vann når ferdigkokt og sett til side. 2. Kok erter og aspargesbønner som anvist på pakken. Skyll med kaldt vann når ferdigkokt og kutt aspargesbønner i to og legg til side. 3. Lag pestosausen ved å blande sammen pesto, matolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, finhakket gressløk, salt og pepper. Sausen skal få en frisk smak. 4. Bland penne med erter, aspargesbønner og pestosaus. 5. Ha oppi oppkuttede soltørkede tomater og varm opp i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Topp med vegansk parmesan.

SØKERESULTATER

bottom of page