179 resultater funnet med et tomt søk
- VILTGRYTE
ALLE INNLEGG < > VILTGRYTE 1 t 4 porsjoner Mens vi lagde denne sa Gard at det er en dealbreaker å ikke like hvitløk. Han er inne på noe der, tenkte jeg. Kan lages GF. 1 gul løk, grovhakket 1 purreløk, grovhakket 6 hvitløksfedd 500 g sjampinjong, i skiver 100 g pasta farfalle 2 ss timian, tørket 2 ts salt 1 ts malt svart pepper nøytral matolje til steking Kraft 1 ss grønnsaksbuljong-pulver i 4 dl vann 3 ss saltredusert soyasaus / tamari 3 ss maisstivelse 400 g kokosmelk 3 ss tahini 4 ss vegansk smør 2 ss lime, saften 3 ss paprikapulver Ovnsbakt asparges 250 g grønne asparges 4 hvitløksfedd, presset ½ sitron, saften 2-3 ss olivenolje en klype salt og pepper Tilbehør ·tyttebærsyltetøy INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Forbered aspargesen. Forvarm ovnen til 220°C, over- og undervarme. Brekk enden av aspargesen (den vil brekke på den beste delen) og overfør til en ildfast form. Ringle over matolje, dryss over salt og pepper, skvis over sitronsaft og dryss over presset hvitløk. La stå i a. 8-10 min til aspargesen blir gylne og får litt tyggemotstand. 2. Fortsett med gryta: Kutt løk, purreløk og sjampinjong, og finhakk hvitløken. Sauter løk, hvitløk og purreløk i litt matolje, og ha deretter oppi sjampinjong. Stek på høy varme under stadig omrøring til soppen blir myk. Tilsett timian, salt og pepper. 3. Lag kraften ved å blande sammen grønnsaksbuljong, vann, soyasaus og maisstivelse i en liten bolle. Ha dette deretter over i gryta, høyne varmen og rør godt til det tykner noe. 4. Ha deretter i kokosmelk, tahini, paprikapulver, smør og limesaft. Rør godt og sett til side. 5. Kok opp pasta etter anvisning på pakken, og ha dette oppi gryta. Topp gryta med ovnsbakt asparges, og server med tyttebær på siden.
- DALE STORE GÅRD
Vi har vært på dugnad hos Anette og Andreas som driver Dale Store Gård i Fredrikstad - et fristed for dyr. Minn og Ronja under dugnaden som ble holdt 15. august, 2021. DALE STORE GÅRD < ALLE INNLEGG > Vi har vært på dugnad hos Anette og Andreas som driver Dale Store Gård i Fredrikstad - et fristed for dyr. Dale Store Gård er et fristed for dyr og et andelslandbruk med grønnsaker, drevet av Anette og Andreas. To fantastiske vesner som jobber aktivt for å vise at dyr og mennesker kan leve livet sammen. Anette og Andreas jobber for at dyra kan leve gode liv, og ikke på en trang binge eller låve, innelåst og skjult. Vi blir varm i sjela av å hilse og kose med alle dyra. Samtidig er det vemodig å tenke på hvor liten andel av dyrene som faktisk har det slik - og som burde hatt det som dyra på Dale. Vi bør alle på sikt bli litt mer som Anette og Andreas, og ha dyrene i bakhodene i hverdagen. Obs: Dale Store Gård er ikke en besøksgård! Du kan dog besøke gården gjennom ulike dugnader som de holder. Følg med på deres Facebook-side/Instagram for å se når neste dugnad er. Gard og Ronja. Ønsker du å bli med på dugnad? Sjekk Facebook-sidene til Dale Store Gård.
- BLOMKÅL TORTILLAS
ALLE INNLEGG < > BLOMKÅL TORTILLAS 30 min 2 porsjoner Glem tradisjonell taco når du har denne her. Blomkål er en perfekt erstatning for kjøtt, og smaker mye diggere, om du spør oss! Ristet blomkål 1 blomkål 2 ts paprikapulver 1 ts chilipulver 1 ts spisskummen 1 limebåt 1 ts olivenolje 2 ts nøytral matolje salt og pepper Koriandersaus en stor bunt koriander 2 hvitløksfedd 2 limebåter, saften 1 ss nøytral matolje 2-3 ss vann salt og pepper Fyll guacamole (2 stk avocado, limesaft, koriander, hvitløkspulver, salt og pepper) 6-8 små tortillalefser 1 grønn chili 1 pk tacosaus 1 pk tortillachips 1 rødløk 1 pk babyleaf Topping koriander, finhakket INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Forvarm ovnen på 200 grader, over- og undervarme. 2. Bryt opp blomkålen og legg i en bolle. Ha i krydderet og bland godt. La stå i ovnen i ca. 25 min til det får en gyllen overflate. 3. Mens blomkålen er i ovnen lager du koriandersausen. Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn og fin saus. Smak til med salt. Lag guacamole, og kutt opp rødløk og chili. Pro tips: Før du serverer, stek tortillalefsene på hver side i litt olje for å heve smaken.
- RISNUDDELSUPPE MED RØD KARRI
ALLE INNLEGG < > RISNUDDELSUPPE MED RØD KARRI 45 min - 1 time 4 porsjoner Superdigg risnuddelsuppe inspirert av de fantastiske smakene i Thailandsk mat. 300 g veganske filetbiter 250 g østerssopp 400 g risnudler 400 ml kokosmelk, fullfett 5 hvitløksfedd 20 g ingefær 1 gul løk 1 rød paprika 2 ss grønnsaksbuljong (utløst i 1 liter vann) 3 ss rød karripaste 2-3 vårløk en bunt koriander 1/2 lime, saften nøytral matolje til steking Krydder 1 ts chilipulver 2 ts paprikapulver 1 ts kajennepepper 100 ml vann en klype salt og pepper Topping vårløk koriander limebåter INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Skjær opp løk, paprika og vårløk. Finhakk hvitløk og ingefær. 2. I en stor non-stick kjele steker du de veganske filetbitene med litt olje til gyllen. 3. Blant 100 ml vann med krydderet. Tilsett dette i kjelen med filetbitene, og stek til vannet er fordampet. Overfør filetbitene til en seperat bolle. 4. I den samme kjelen steker du løk, hvitløk, ingefær og paprika med litt olje, ca. 5 min. 5. Riv oppi halvparten av østerssoppen og stek i ytterligere 5 min. 6. Tilsett rød karripaste og stek videre i et par min. 7. Tilsett grønnsaksbuljong-kraften og kokosmelken og rør om. 8. Ha de veganske filetbitene tilbake i kjelen, og la det koke i noen minutter. 9. Senk varmen og tilsett vårløk, koriander og saft fra 1/2 lime. Smak til med salt og pepper. 10. I en liten stekepanne, steker du andre halvdel av østerssoppen til topping med litt olje. 11. Kok opp risnudlene som anvist på pakken. Server alt i samme bolle. Topp med den østerssopp, vårløk, koriander og limebåter.
- FYLTE AUBERGINEBÅTER I TAHINISAUS
ALLE INNLEGG < > FYLTE AUBERGINEBÅTER I TAHINISAUS 45 min 4 auberginebåter Dette er en prakteksemplar på vegansk julemat. Disse pleier vi å lage til jul, og ble delt i Dagsavisen for å inspirere flere til en litt grønnere julefeiring.Passer fint med hummus, pølser og en risk salat. 2 aubergine 1 rødløk 4 hvitløksfedd 125 g cherrytomater 1 rød chili vegansk revet ost 200 g vegandeig (valgfritt) TAHINI-SAUS 125 g naturell vegansk yoghurt 1 ss tahini 1/4 sitron, saften 1 hvitløksfedd 1 ss matolje salt og pepper TOPPING granateple koriander INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. 2. Del auberginene i to. Kutt lett opp i kjøttet uten å skjære gjennom skinnet, og pensle med litt olje og et dryss havsalt. Bak i ovnen på et stekebrett med skinnet ned i ca. 30 min til mørt. 3. I mellomtiden steker du oppkuttet løk, chili, tomat og presset hvitløk med litt matolje på lav varme. Bland deretter inn vegandeig om du foretrekker dette, og rør inn litt vegansk revet ost ofr en rundere smak. Sett til side. 4. Når auberginen er mør, skraper du forsiktig ut kjøttet. Stek dette sammen med fyllet og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. 5. Fyll deretter auberginen med blandingen og la stå i ovnen i ca. 5 - 10 minutter. 6. Lag tahini-saus ved å blande alle ingrediensene. 7. Når båtene er klare, har du voer tahini-saus, granateple og friske urter.
- KATSU CURRY
ALLE INNLEGG < > KATSU CURRY 45 min 2 porsjoner Denne retten er både knasende og chunky. Etter Minns språkår i Korea, var denne retten vanskelig å glemme. Vi ønsket derfor å gjenskape retten med vår egen vri, bestående av snitzel kombinert med grønnsakskarri og ris. 1 pk snitzel 2 gulrøtter 2 poteter, melne 1 banan 1 rødløk 1 grønnsaksbuljong 1,5 ss chilipulver 2 ss karripulver 2 ss garam masala 1,5 ss tomatpure 3-5 ss soyasays Server med salat og ris INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Skyll og skjær opp gulrot, banan og rødløk i små terninger. 2. Fres godt med litt olje i en kasserolle. 3. Tilsett chilipulver, karripulver, garam masala og tomatpurè. Rør godt. 4. Tilsett vann til alle grønnsakene blir dekket, og legg oppi en grønnsaksbuljong og tilsett soyasaus. La koke til grønnsakene blir myke. 5. Mos grønnsakene med stavmikser, tilsett mer vann om røren blir for tykk. Litt klumper synes vi er godt. 6. Stek snitzel. Du kan steke dem med litt finhakket hvitløk om du vil ha ekstra smak, men det er ikke nødvendig. Server med salat og ris.
- VERDENS DIGGESTE SIDERETT
ALLE INNLEGG < > VERDENS DIGGESTE SIDERETT 45 min - 1 t 10 stk Dette er stekte sommerruller. Typ som vårruller, men ikke helt det samme, og smaker mye bedre. Ca. 20 rispapir 300 g sjampinjong, i skiver 1 gulrot, i tynne staver 3 hvitløksfedd, finhakket 2 vårløk, i tynne staver 50 g risnudler 30 g revet ingefær 2 limebåter, safter 1 ts salt 1/2 ts pepper 1 ss saltredusert soyasaus/ tamari matolje til steking DIP OG TOPPING soyasaus, chilisaus eller tamari koriander INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Børst soppen ren og del den i biter. Skyll og kutt resten av grønnsakene. 2. Lag fyllet. Fres hvitløk og ingefær i en panne, før du tilsetter sjampinjong, gulrot og vårløk. Sauter i 2 min. 3. Tilsett soyasaus, lime, salt og pepper og stek i ytterligere 2-3 min. 4. Kok risnudler etter anvisning på pakken. 5. Brett sommerrullene: a) Fyll en dyp bolle med vann. Dypp ett og ett rispapir i vannet i 10 sekunder til det begynner å mykne. Vær forsiktig, når rispapiret har myknet er de skjære og revner fort. b) Ha rispapiret over på en tallerken eller skjærebrett. Legg fyll i den nedre halvdelen av papiret c) Start med å brette bunnen av rispapiret over fyllet, så stramt du klarer. d) Brett så sidene inn mot midten og rull videre til du kommer til enden av arket. Jo strammere du får til dette, jo finere vil rullen bli. e) Du må rulle med to lag rispapir for at rullen ikke skal gå i oppløsning unders stekingen. Ta derfor et nytt myknet rispapir og legg rullen i nedre halvdel, og gjenta steg c og d. 6. Stek rullene i en panne med litt matolje på middels ti høy varme, 2-3 min på hver side. La det være litt avstand mellom rullene for å unngå at de kleber seg til hverandre. 7. Legg de ferdigstekte rullene over på en rist kledd med bakepapir. Tørk bort litt av oljen med et kjøkkenpapir. 8. Server med ønsket saus og topp med koriander.
- PASTA PENNE MED GRØNN PESTO
ALLE INNLEGG < > PASTA PENNE MED GRØNN PESTO 30 min 2 porsjoner Denne retten er en fryd for både øyne og gane. Pasta og pesto er en uimotståelig kombinasjon. 200 g penne, fullkorn 100 g erter 100 g aspargesbønner 6-7 soltørkede tomater Pestosaus 130 g pesto 1/2 sitronsaft 3 ss matolje 1 hvitløksfedd en bunt gressløk salt og pepper Topping vegansk permesan INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Kok opp penne som anvist på pakken til al dente. Skyll i kaldt vann når ferdigkokt og sett til side. 2. Kok erter og aspargesbønner som anvist på pakken. Skyll med kaldt vann når ferdigkokt og kutt aspargesbønner i to og legg til side. 3. Lag pestosausen ved å blande sammen pesto, matolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, finhakket gressløk, salt og pepper. Sausen skal få en frisk smak. 4. Bland penne med erter, aspargesbønner og pestosaus. 5. Ha oppi oppkuttede soltørkede tomater og varm opp i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Topp med vegansk parmesan.
- NUDDELSUPPE MED MARINERT TOFU
ALLE INNLEGG < > NUDDELSUPPE MED MARINERT TOFU 30 min 4 porsjoner Denne nuddelsuppen er en av våres mest populære retter. Og ikke uten grunn. Nyt en deilig nuddelsuppe toppet med en crispy tofu. 400 g nudler 450 g kokosmelk 1 gul løk, grovhakket 5 hvitløksfedd, finhakket 1 rød chili, finhakket 1 ss revet ingefær 1 stk lime, saften 1 ss grønnsaksbuljong 2 ss soyasaus (saltredusert) 3-4 ss karrypaste en bunt koriander, finhakket en klype sukker Tofu-marinade 540 g tofu 4 ss sesamolje 2 ss soyasaus eller tamari 2 ss lønnesirup Topping koriander, finhakket vårløk, i tynne staver gulrot, i tynne staver chiliflak (valgfritt) sesamfrø (valgfritt) INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Vask og kutt grønnsakene. Stek løk, hvitløk og chili gyllen på middels varme med litt matolje, ca. 2-3 min. 2. Tilsett soyasaus, karripaste, limesaft og grønnsaksbuljong sammen med 1 liter vann og rør godt. Høyne varmen og la det småkoke i 10 min. 3. Mens suppen koker kutter du opp tofu i tynne skiver. Varm en non-stick panne med litt matolje, og stek tofuen på middels til høy varme til det får en brun og fin stekeskorpe, ca. 5-6 min. Bland ingrediensene til marinaden, og senk varmen før du heller marinaden over tofuen. Påse at alle sidene av tofuen blir dekt av marinaden, og senk til lav varme. 4. Når suppen har blitt litt tjukkere, senker du ned varmen og rører inn kokosmelk. Tilpass styrke etter egne preferanser, og smak deg frem med litt mer limesaft om suppen er for sterk. 5. Kok opp nudler som anvist på pakken. 6. Server suppen i en bolle sammen med nudlene og tofuen, og topp med gulrot, vårløk og koriander.
- MANGOSYLTETØY MED SITRON
ALLE INNLEGG < > MANGOSYLTETØY MED SITRON 1 t (inkl. koketid) 400 g Oppskrift på livets mangosyltetøy finner du under 🥭 Friskt, søtt og syrlig. Lag det ferdig på kvelden og server neste morgen. 2 mangoer, grovhakket 2 dl vann 20 g revet ingefær 1 ss sitronsaft 100 g sukker 1 ss vegansk smør INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Kjør mango, ingefær og vann til en jevn røre i en foodprocessor, eller til du får konsistensen du foretrekker. Vi liker at syltetøyet har litt biter. 2. Ha blandingen over i en mellomstor kjele. Tilsett sitronsaft, sukker og vegansk smør, og la det småkoke i 45 min på middels til lav varme. Rør innimellom. Smak til med mer sukker dersom du vil ha syltetøyet søtere. 3. Hell syltetøyet over i et syltetøyglass eller en krukke med lokk og avkjøl før du setter det i kjøleskapet. Serveres kaldt.
- PIZZABORD
ALLE INNLEGG < > PIZZABORD 30 min pr pizza 3 pizza Lag pizzabord med dine favorittpizzaer, og inviter venner og familie rundt middagsbordet. Alle har sin favoritt. Pizzadeig 5 dl hvetemel 2,5 dl lunkent vann 1,5 ts tørrgjær 1,5 ts salt 2 ts olje Pizzasaus til 2 pizzaer 400 g hakkede tomater 2 hvitløksfedd, finhakket 1/2 chili, finhakket 2 ss olivenolje 1 ts sukker en klype oregano, salt og pepper Potetpizza 1 pk revet vegansk ost 2 små poteter, melne en klype pinjekjerner 1 pk vegansk creme fraiche ruccula til topping en klype salt og pepper Auberginepizza pizzasaus 2 ss olivenolje 1 ts paprikapulver 1/2 aubergine, i skiver en klype oregano salt og pepper Klassisk pizza 1 pk revet vegansk ost pizzasaus ca. 10 stk soltørkede tomater en klype oregano, salt og pepper INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Begynn på pizzadeigen ved å blande alle ingrediensene til du får en jevn røre. La stå til heving under et kjøkkenhåndkle i ca. 1 time. 2. Kjevle ut 3 like store pizzadeiger og ha på toppingen som passer til deg. Pizzaen stekes i ovnen i 225 grader, varmluft i ca. 10-15 min til de får en gyllen overflate.
- VEGAN KEBAB
ALLE INNLEGG < > VEGAN KEBAB 30 min 4-6 porsjoner Tofu tirsdag episode 5! 🥙 Oppskrift under på vår diggeste veganske kebab der tofu er hovedrollen. Riv den opp og stek tofuslicene i en godt krydret paste. Følg med hver tirsdag fremover der vi tester ut nye måter å tilberede tofu på 🔥 Sjekk ut de forrige episodene på Instagram @veganergutta eller her på hjemmesiden. 500 g fast tofu 4 ss matolje 4 ss maisstivelse/ hvetemel Paste: 3 ss light soy sauce 1 ss tomato paste 1 ss sriracha 2 ss paprikapulver 1 ss spisskummen 1 ss malt koriander 1 ss gurkemeie 1 ss olje 3 ss vann 0,5 ts salt Tilbehør Pitabrød, salat, tomat, agurk, rødløk, mais, yoghurt eller vegansk rømme.. hva enn du liker INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Skjær tofu i tynne skiver ved hjelp av en mandolin, eller skjær tynt med en spiss kniv. 2. Overfør tofuskivene til en bolle, og rør inn matolje og maisstivelse/ hvetemel. Stek deretter i en panne med litt matolje på middels-høy varme til tofuen får litt farge, 7-8 min. 3. Mens tofuen steker lager du pasten ved å mikse alle ingrediensene i en liten bolle. Bland så pasten sammen med tofuen til alt blir godt blandet. Stek i ytterligere 3-4 min. 4. Fyll pitabrødet med ditt favorittilbehør. Vi smører først med vegansk rømme/yoghurt, og fyller deretter med salat, tomat, løk, agurk, mais og tofu til slutt.