92 elementer funnet for «»
- Projects
SØTT VEGANSKE FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM VEGANSKE FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM VEGANSK EPLEROSE GALLETE VEGANSK EPLEROSE GALLETE NYTTÅRSPAVLOVA NYTTÅRSPAVLOVA CRÊPE DE VEGANERGUTTA CRÊPE DE VEGANERGUTTA KANELSNURRER KANELSNURRER PISTACHE-KNUTER PISTACHE-KNUTER FUDGIE BROWNIE FUDGIE BROWNIE BRINGEBÆR-KRANS BRINGEBÆR-KRANS + MER DIGG MAT
- Projects
HOVEDRETTER GOBI MANCHURIAN GOBI MANCHURIAN CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI VILTGRYTE VILTGRYTE FAVORITT-LASAGNE FAVORITT-LASAGNE RIGATONI À VEGANERGUTTA RIGATONI À VEGANERGUTTA 7 MIN RAMEN-HACK 7 MIN RAMEN-HACK SØTPOTET-CURRY MED OVNSBAKTE CHERRYTOMATER SØTPOTET-CURRY MED OVNSBAKTE CHERRYTOMATER RØD GNOCCHI MED PESTO RØD GNOCCHI MED PESTO + MER DIGG MAT
- Projects
SMÅRETTER OG TILBEHØR MANGOSYLTETØY MED SITRON MANGOSYLTETØY MED SITRON EN LUN POTET- OG REDDIKSALAT EN LUN POTET- OG REDDIKSALAT VERDENS DIGGESTE SIDERETT VERDENS DIGGESTE SIDERETT RICEPOPS RICEPOPS BÁHN MÌ BÁHN MÌ CHEEZY AUBERGINE BAGUETTE CHEEZY AUBERGINE BAGUETTE SILKEMYK HUMMUS SILKEMYK HUMMUS HVITLØKS-KNUTER HVITLØKS-KNUTER + MER DIGG MAT
- Projects
KJAPPE MIDDAGER GOBI MANCHURIAN GOBI MANCHURIAN CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI VÅR GO-TO TOFU VÅR GO-TO TOFU VEGAN KEBAB VEGAN KEBAB TOFU SCHNITZEL TOFU SCHNITZEL 15 MIN DAAL 15 MIN DAAL TOFU I KJ*TTSAUS TOFU I KJ*TTSAUS TOFU TACO TOFU TACO + MER DIGG MAT
- Oppskrifter
OPPSKRIFTER GOBI MANCHURIAN GOBI MANCHURIAN CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI VÅR GO-TO TOFU VÅR GO-TO TOFU VEGAN KEBAB VEGAN KEBAB VEGANSKE FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM VEGANSKE FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM TOFU SCHNITZEL TOFU SCHNITZEL 15 MIN DAAL 15 MIN DAAL MANGOSYLTETØY MED SITRON MANGOSYLTETØY MED SITRON + MER DIGG MAT
- Projects
HØYTID VEGANSK EPLEROSE GALLETE VEGANSK EPLEROSE GALLETE NYTTÅRSPAVLOVA NYTTÅRSPAVLOVA FYLTE AUBERGINEBÅTER I TAHINISAUS FYLTE AUBERGINEBÅTER I TAHINISAUS BRINGEBÆR-KRANS BRINGEBÆR-KRANS PESTOKRANSEN PESTOKRANSEN + MER DIGG MAT
- GOBI MANCHURIAN
ALLE INNLEGG < > GOBI MANCHURIAN 30 min 4 porsjoner Friter blomkålen og lag verdens beste Gobi manchurian 😮💨🔥Sticky og crispy - blomkålen viser nok en gang hvorfor den er vår favorittgrønnsak. 1 blomkål 1 rød paprika 1 chili 5 cm ingefær 6 hvitløksfedd en god mengde frityrolje Blomkål-marinade 1,25 dl hvetemel 1,25 dl maisstivelse 2 ss red curry-paste 1 ts kajennepepper 1 ts hvitløkpulver 1,5 dl vann Saus 1 ss ketchup 1 ss maisstivelse m vann 1 ts lønnesirup (ev. sukker) 1 ts kajennepepper 1 ss soyasaus Topping og tilbehør 1-2 vårløk chiliflak ris (valgfritt) INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Kok opp vann. 2. Kutt blomkål i små buketter. Grovhakk paprika og løk, finhakk hvitløk, ingefær og chili. Sett til side. 3. Kok blomkål i ca. 10 min til den får tyggemotstand. (Test underveis, den skal ikke bli altfor myk!) 4. Bland ingrediensene til marinaden, og dypp hver bukett i sausen og friter i en god mengde olje i ca. 5 min på hver side til overflaten blir gyllen og crispy. Sett til side når ferdig. 5. Stek deretter de resterende grønnsakene i litt olje, ha over sausen og ha oppi blomkålen. Bland godt på middels varme. 6. Topp med vårløk og chiliflak, og server med det du ønsker.
- CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI
ALLE INNLEGG < > CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI 20-30 min 4 porsjoner En perfekt studentvennlig, enkel og creamy cherrytomat-spaghettirett som du lager i en fei 🍝🤤 Til denne retten kjøpte jeg kun tre nye ingredienser, da jeg hadde basisingredienser som matolje, salt og pepper, noen fedd hvitløk, en løk og litt spaghetti på kjøkkenet. En skikkelig hverdagshelt. - 3-4 ss matolje - 1 gul løk - 6 hvitløksfedd - 500 g cherrytomater - 100 ml vegansk matfløte - 50 g revet vegansk parmesan (valgfritt, men anbefales. Evt. ha i mer vegansk matfløte) - 150 g spaghetti - smak til med salt og pepper - basilikum til topping (valgfritt) INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Glans finhakket løk og revet hvitløk i en panne med en raus mengde matolje. Ha i cherrytomater, og stek til tomatene blir myke, ca. 6-7 min. 2. Mos tomatene i panna med en gaffel til saften utløses, og rør inn vegansk matfløte og vegansk parmesan. Rør til du får en creamy konsistens. 3. Kok spaghetti i saltet vann til al dente, og ta vare på litt av spaghettivannet. Overfør spaghetti over i tomatsausen sammen med litt pastavann, og smak til med salt, vegansk matfløten og vegansk parmesan. Topp med basilikum.
- VÅR GO-TO TOFU
ALLE INNLEGG < > VÅR GO-TO TOFU Ca. 30 min 2 porsjoner (10-12 tofu-skiver) Vår go-to tofu-oppskrift som fungerer like godt hver gang. Dette er episode 6 av vår serie som vi kaller Tofu tirsdag, der vi hver tirsdag fremover poster en ny oppskrift hvor vi tester ut tofuens egenskaper! 250 g fast tofu Nøytral matolje til steking Marinering 3 ss soyasaus 2 ss lønnesirup 1 ss sesamolje 1 ss Sriracha-saus 1 ts riseddik Tilbehør og topping Ris Sesamfrø Vårløk Chiliflak el chiliolje Ketajp manis (sweet soy sauce) INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Press ut vann fra tofuen lett med et papir. Kutt i skiver (ca. 5-8 mm tykke) og ha over i en ildfast form. 2. Visp sammen ingrediensene til marinaden og hell over tofuen. Mariner i ca. 15-30 min på hver side. 3. Overfør tofu i en nokså varm panne (vi brukte nivå 5-6/9) og stek i ca. 4-5 min på hver side til kantene blir gyllenbrune og kjernen myk. 4. Server med ris, og topp med sesamfrø, vårløk, chiliflak og kejap manis.
- VEGAN KEBAB
ALLE INNLEGG < > VEGAN KEBAB 30 min 4-6 porsjoner Tofu tirsdag episode 5! 🥙 Oppskrift under på vår diggeste veganske kebab der tofu er hovedrollen. Riv den opp og stek tofuslicene i en godt krydret paste. Følg med hver tirsdag fremover der vi tester ut nye måter å tilberede tofu på 🔥 Sjekk ut de forrige episodene på Instagram @veganergutta eller her på hjemmesiden. 500 g fast tofu 4 ss matolje 4 ss maisstivelse/ hvetemel Paste: 3 ss light soy sauce 1 ss tomato paste 1 ss sriracha 2 ss paprikapulver 1 ss spisskummen 1 ss malt koriander 1 ss gurkemeie 1 ss olje 3 ss vann 0,5 ts salt Tilbehør Pitabrød, salat, tomat, agurk, rødløk, mais, yoghurt eller vegansk rømme.. hva enn du liker INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Skjær tofu i tynne skiver ved hjelp av en mandolin, eller skjær tynt med en spiss kniv. 2. Overfør tofuskivene til en bolle, og rør inn matolje og maisstivelse/ hvetemel. Stek deretter i en panne med litt matolje på middels-høy varme til tofuen får litt farge, 7-8 min. 3. Mens tofuen steker lager du pasten ved å mikse alle ingrediensene i en liten bolle. Bland så pasten sammen med tofuen til alt blir godt blandet. Stek i ytterligere 3-4 min. 4. Fyll pitabrødet med ditt favorittilbehør. Vi smører først med vegansk rømme/yoghurt, og fyller deretter med salat, tomat, løk, agurk, mais og tofu til slutt.
- VEGANSKE FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM
ALLE INNLEGG < > VEGANSKE FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM Ca. 2 t 12 boller Veganske fastelavnsboller med blåbærkrem er kanskje et av høydepunktene i februar måned. Og seff, her trenger du hverken kumelk eller egg! 500 g hvetemel 150 g sukker 3,5 dl plantemelk (vi bruker soyamelk) 0,5 ts kardemomme 0,5 ts salt 0,5 ts vaniljesukker 0,5 ts bakepulver 50 g tørrgjær 100 g vegansk smør Pensling og topping: Plantemelk Melis Blåbærkrem: 100 g fryste blåbær 2-3 ss sukker 150 g vegansk piskbar matfløte Evt. valgfritt syltetøy dersom du ikke lager blåbærkrem INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle. Rør inn plantemelk og kna til du får en jevn deig. Kna deretter inn vegansk smør. Bland til du får en smidig røre, og tilsett mer mel dersom deigen blir for klissete. Hev i ca. 45 min. 2. Del deigen opp i 12 like store emner, og overfør til et bakepapirkledd stekebrett. Pensle toppen med plantemelk. Etterhev i ca. 15 min. Forvarm ovnen til 200 C. 3. La bollene stå i ovnen i ca. 10 min til de får en gyllen overflate. Avkjøl på rist. 4. Blåbærkrem: Bland fryste blåbær og sukker i en liten kasserolle, og varm opp i ca. 5 min til du får en god del væske. Bruk deretter et dørslag til å få ut blåbærsaften. Avkjøl. 5. Når blåbærvæsken er kald, blander du dette med vegansk matfløte, og pisk til du får en luftig krem. 6. Skjær bollene i to, og fyll med blåbærkrem og topp med melis.
- TOFU SCHNITZEL
ALLE INNLEGG < > TOFU SCHNITZEL 20-25 min 4-5 schnitzel Tofu Tirsdag episode 4! En knasende og sprø Tofu Schnitzel! 🙋🏻♂️🙋🏼♂️ Dette er en ny twist på en av de første oppskriftene vi delte her på Veganergutta; panert tofu med Katsu Curry/ Katsu Nudler. Her har vi gjort jobben enda enklere ved å redusere antall ingredienser og steg. De gode smakene er likevel inntakt! 🫶🏽 Om du er ny her eller ikke har fått med deg hva Tofu Tirsdag er; deler vi en ny oppskrift hver tirsdag hvor tofu er stjerna! Tofu er virkelig en fantastisk basisingrediens proppet med næring, og som dessuten har uendelige bruksområder. Følg med neste tirsdag eller se de tidligere episodene om du ikke er overbevist! 💙🤙🏽 250 g fast tofu matolje Paneringsrøre 80 g hvetemel 1/2 ss paprikapulver 1/2 ts salt 1,5 dl plantemelk Panering 50 g panko (brødsmuler) 50 g hvetemel en god klype salt Forslag til servering ris vårløk glaze (1 ss light soysauce, 0,5 ss dark soysauce, 0,5 ss hoisin saus) sesamfrø INGREDIENSER Hva du trenger METODE Hva du gjør 1. Bland alle ingrediensene til paneringsrøren i en bolle og visp til en klumpfri røre. Tilsett mer melk om røren er for tykk. 2. Bland ingrediensene til paneringen på en flat tallerken. 3. Kutt tofu opp i skiver på 1/2-1 cm. Dyp skivene først i røren, så dekk med paneringen. 4. Varm opp en raus matolje i en stekepanne på medium-høy varme. Stek de panerte tofuskivene gyllen, ca. 2-3 min hver side. Forslag til servering: Server sammen med ris. Topp med glaze (bland ingrediensene i et glass), sesamfrø og vårløk.