RØD HØSTGRYTE
30-40 min
4 store porsjoner
Superkjapp, superenkel og superdigg høstgryte fra 2022.
300 g veganske filetbiter
450 g sjampinjong
1 stk gul løk
6 stk hvitløksfedd
2 stk rød chili
20 g revet ingefær, ca. 5 cm
2 stk søtpaprika
2 stk gulrot
2-3 stk limebåter (saften)
3 ts red curry paste (ofte i hyllene for asiatiske matvarer)
salt og pepper
matolje til steking
KREMET SAUS
3-4 dl kokosmelk
1 stk grønnsaksbuljong (løst ut i 3-4 dl vann)
2-3 ss soyasaus
TILBEHØR OG TOPPING
ris
frisk koriander
peanøtter el. cashewnøtter
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Kok opp ris.
3. Kutt alle grønnsakene i skiver: løk, sjampinjong, chil og søtpaprika. Finhakk hvitløk, og rasp ingefær og gulrot.
3. Varm opp en wokpanne (evt. kjele) med litt matolje. Stek løk, hvitløk, chili, ingefær og filetbiter til sistnevnte får litt skorpe på middels-høy varme.
4. Ha deretter oppi sjampinjong, paprika og gulrot. Stek til soppen har krympet noe og rør inn red curry paste. La stå i ca. 5 min på middel varme.
5. Begynn på den kremete sausen ved å blande alle ingrediensene i en liten bolle. Hell så over i gryta.
6. Smak til med lime, salt og pepper. Server med ris, og topp med frisk koriander og nøtter.