top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
VERDENS DIGGESTE SIDERETT
45 min - 1 t
10 stk

Dette er stekte sommerruller. Typ som vårruller, men ikke helt det samme, og smaker mye bedre.

Ca. 20 rispapir
300 g sjampinjong, i skiver
1 gulrot, i tynne staver
3 hvitløksfedd, finhakket
2 vårløk, i tynne staver
50 g risnudler
30 g revet ingefær
2 limebåter, safter
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss saltredusert soyasaus/ tamari
matolje til steking

DIP OG TOPPING
soyasaus, chilisaus eller tamari
koriander

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Børst soppen ren og del den i biter. Skyll og kutt resten av grønnsakene.
2. Lag fyllet. Fres hvitløk og ingefær i en panne, før du tilsetter sjampinjong, gulrot og vårløk. Sauter i 2 min.
3. Tilsett soyasaus, lime, salt og pepper og stek i ytterligere 2-3 min.
4. Kok risnudler etter anvisning på pakken.
5. Brett sommerrullene:

a) Fyll en dyp bolle med vann. Dypp ett og ett rispapir i vannet i 10 sekunder til det begynner å mykne. Vær forsiktig, når rispapiret har myknet er de skjære og revner fort.
b) Ha rispapiret over på en tallerken eller skjærebrett. Legg fyll i den nedre halvdelen av papiret
c) Start med å brette bunnen av rispapiret over fyllet, så stramt du klarer.
d) Brett så sidene inn mot midten og rull videre til du kommer til enden av arket. Jo strammere du får til dette, jo finere vil rullen bli.
e) Du må rulle med to lag rispapir for at rullen ikke skal gå i oppløsning unders stekingen. Ta derfor et nytt myknet rispapir og legg rullen i nedre halvdel, og gjenta steg c og d.

6. Stek rullene i en panne med litt matolje på middels ti høy varme, 2-3 min på hver side. La det være litt avstand mellom rullene for å unngå at de kleber seg til hverandre.
7. Legg de ferdigstekte rullene over på en rist kledd med bakepapir. Tørk bort litt av oljen med et kjøkkenpapir.
8. Server med ønsket saus og topp med koriander.

bottom of page