VILTGRYTE
1 t
4 porsjoner
Mens vi lagde denne sa Gard at det er en dealbreaker å ikke like hvitløk. Han er inne på noe der, tenkte jeg. Kan lages GF.
1 gul løk, grovhakket
1 purreløk, grovhakket
6 hvitløksfedd
500 g sjampinjong, i skiver
100 g pasta farfalle
2 ss timian, tørket
2 ts salt
1 ts malt svart pepper
nøytral matolje til steking
Kraft
1 ss grønnsaksbuljong-pulver i 4 dl vann
3 ss saltredusert soyasaus / tamari
3 ss maisstivelse
400 g kokosmelk
3 ss tahini
4 ss vegansk smør
2 ss lime, saften
3 ss paprikapulver
Ovnsbakt asparges
250 g grønne asparges
4 hvitløksfedd, presset
½ sitron, saften
2-3 ss olivenolje
en klype salt og pepper
Tilbehør
·tyttebærsyltetøy
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Forbered aspargesen. Forvarm ovnen til 220°C, over- og undervarme. Brekk enden av aspargesen (den vil brekke på den beste delen) og overfør til en ildfast form. Ringle over matolje, dryss over salt og pepper, skvis over sitronsaft og dryss over presset hvitløk. La stå i a. 8-10 min til aspargesen blir gylne og får litt tyggemotstand.
2. Fortsett med gryta: Kutt løk, purreløk og sjampinjong, og finhakk hvitløken. Sauter løk, hvitløk og purreløk i litt matolje, og ha deretter oppi sjampinjong. Stek på høy varme under stadig omrøring til soppen blir myk. Tilsett timian, salt og pepper.
3. Lag kraften ved å blande sammen grønnsaksbuljong, vann, soyasaus og maisstivelse i en liten bolle. Ha dette deretter over i gryta, høyne varmen og rør godt til det tykner noe.
4. Ha deretter i kokosmelk, tahini, paprikapulver, smør og limesaft. Rør godt og sett til side.
5. Kok opp pasta etter anvisning på pakken, og ha dette oppi gryta. Topp gryta med ovnsbakt asparges, og server med tyttebær på siden.