top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
VEGANSK EPLEROSE GALLETE
2.5 t
6-8 kakestykker

Denne eplerose galetten nøyt vi til lunsj, og serverte til våre venner som kommer på besøk for MGP-kveld. God helg folkens!

Deig
200 g siktet hvetemel
100 g vegansk smør
½ ts salt
5-6 ss kaldt vann
 
Fyll
3-4 røde epler
1 dl sukker
1 ts sitronsaft
2 ts revet sitronskall
1 ts malt kanel
½ ts salt
1-2 ts vegansk smør
 
Topping
melis
mandelflak

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Ha mel i en bolle. Tilsett smør og salt, og kna godt med hendene til smøret blandes ut med melet. Tilsett kaldt vann, og kna til du får en smidig og porøs deig ca. 5 min. Deigen skal være litt smuldrete, men press sammen så mye av deigen som mulig til du nesten ikke ser sprekker i deigen lenger. Pakk deigen inn i folie og putt i kjøleskapet i ca. 1 t.
2. Forvarm ovnen på 200 grader, over- og undervarme. Kutt opp eplene i tynne skiver, og bland alle ingrediensene til fyllet utenom smør i en bolle. Pass på så epleskivene ikke brekker.
3. Ta deigen ut av kjøleskapet, og kjevle den rund direkte på et bakepapir. Legg epleskivene midt på deigen i en mindre sirkel. La det være igjen ca. 5 cm rom ved kanten. Ta smøret som skal være til fyllet og spre jevnt på eplene. Dryss over litt sukker.
4. Brett inn kanten på deigen, og stek i ovnen i ca. 30-35 min.
5. Topp med melis og mandelflak og server.

bottom of page