VEGAN KEBAB
30 min
4-6 porsjoner
Tofu tirsdag episode 5! 🥙
Oppskrift under på vår diggeste veganske kebab der tofu er hovedrollen. Riv den opp og stek tofuslicene i en godt krydret paste.
Følg med hver tirsdag fremover der vi tester ut nye måter å tilberede tofu på 🔥 Sjekk ut de forrige episodene på Instagram @veganergutta eller her på hjemmesiden.
500 g fast tofu
4 ss matolje
4 ss maisstivelse/ hvetemel
Paste:
3 ss light soy sauce
1 ss tomato paste
1 ss sriracha
2 ss paprikapulver
1 ss spisskummen
1 ss malt koriander
1 ss gurkemeie
1 ss olje
3 ss vann
0,5 ts salt
Tilbehør
Pitabrød, salat, tomat, agurk, rødløk, mais, yoghurt eller vegansk rømme.. hva enn du liker
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Skjær tofu i tynne skiver ved hjelp av en mandolin, eller skjær tynt med en spiss kniv.
2. Overfør tofuskivene til en bolle, og rør inn matolje og maisstivelse/ hvetemel. Stek deretter i en panne med litt matolje på middels-høy varme til tofuen får litt farge, 7-8 min.
3. Mens tofuen steker lager du pasten ved å mikse alle ingrediensene i en liten bolle. Bland så pasten sammen med tofuen til alt blir godt blandet. Stek i ytterligere 3-4 min.
4. Fyll pitabrødet med ditt favorittilbehør. Vi smører først med vegansk rømme/yoghurt, og fyller deretter med salat, tomat, løk, agurk, mais og tofu til slutt.