VANILJEBOLLER
1 t 30 min
15-20 boller
Vi elsket vaniljebollene til BIT før vi ble veganere, så vi måtte derfor lage vår egen veganske versjon. You're welcome!
500 g hvetemel
100 g sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g vegansk smør
3 dl soyamelk
1 pk tørrgjær
65 g cashewnøtter
Vaniljefyll
100 g vegansk smør (ganske fast smør)
2 ss sukker
2 ss vaniljesukker
0,5 ts kanel, malt
1 vaniljestang, frøene
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
2. Varm opp melken til den blir lunken, og løs opp gjær i en liten kassrolle. Dersom du bruker tørrgjær kan du blande det sammen med de tørre ingrediensene.
3 Hell deretter halvparten av melken i bollen med de tørre ingrediensene sammen med romtemperert margarin og rør om. Hell så i resten av melken. Ha i mer mel dersom deigen fester seg til bollen slik at du får en glatt røre. Dekk bollen over med en kjøkkenklut og la deigen heve i ca. 1 time.
4. Når deigen er klar, kjevler du ut deigen i en rektangel. Bland ingrediensene til vaniljefyllet som du senere smører utover deigen.
5. Dryss over finhakkede cashewnøtter. Brett så langsiden av deigen mot midten, og deretter den andre langsiden over.
6. Skjær så i strimler, og snurr dem sammen og lag en knute til du får ca. 15-20 mellomstore boller.
7. Pensle over litt plantemelk på toppen som vil gi en gyllenbrun overflate. La stå på midterste nivå på 200 grader, over og undervarme i ca. 15 min.
Dryss over litt melis og server umiddelbart.