top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
VÅR GO-TO TOFU
Ca. 30 min
2 porsjoner (10-12 tofu-skiver)

Vår go-to tofu-oppskrift som fungerer like godt hver gang.

Dette er episode 6 av vår serie som vi kaller Tofu tirsdag, der vi hver tirsdag fremover poster en ny oppskrift hvor vi tester ut tofuens egenskaper!

250 g fast tofu
Nøytral matolje til steking

Marinering
3 ss soyasaus
2 ss lønnesirup
1 ss sesamolje
1 ss Sriracha-saus
1 ts riseddik

Tilbehør og topping
Ris
Sesamfrø
Vårløk
Chiliflak el chiliolje
Ketajp manis (sweet soy sauce)

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Press ut vann fra tofuen lett med et papir. Kutt i skiver (ca. 5-8 mm tykke) og ha over i en ildfast form.
2. Visp sammen ingrediensene til marinaden og hell over tofuen. Mariner i ca. 15-30 min på hver side.
3. Overfør tofu i en nokså varm panne (vi brukte nivå 5-6/9) og stek i ca. 4-5 min på hver side til kantene blir gyllenbrune og kjernen myk.
4. Server med ris, og topp med sesamfrø, vårløk, chiliflak og kejap manis.

bottom of page