top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
STICKY ORANGE TOFU
30 min
4 porsjoner

Om du liker vår populære rett, Tofu Explosion, kommer du til å elske denne! Appelsin-glazen er sticky, søt og passer ypperlig til crispy pannestekt tofu.

550 g fast tofu
4 ss matolje
4 ss maisstivelse
0,5 ts svart pepper, malt
1 ts salt

1 rødløk
4-5 fedd hvitløk
2-3 cm ingefær, revet
2 rød chili

GLAZE
2 ts sesamolje
3 ss soyasauce
1 ts riseddikkk
1 ts agave- eller lønnesirup
2 dl applesinjuice, ikke fra konsentrat
2 ss maisstivelse blandet med 3 ss kaldt vann
1 ss kecap manis
1 ts salt

TOPPING
vårløk
sesamfrø
koriander

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Press ut vann fra tofuen. Del tofu opp i mindre chunks, og rør inn matolje. Dryss over maisstivelse, salt og pepper og rør godt til alle sider blir dekket.
2. Stek tofuen crispy i en panne på middels varme med litt matolje, 9-10 min. Overfør til en bolle.
3. Finhakk opp rødløk, hvitløk, ingefær og chili og stek gyllen i litt matolje i samme panne som tidligere.
4. Miks ingrediensene til glazen i en bolle, og hell så glazen over i panna med grønnsakene. Stek til det tykner.
5. Rør omsider inn tofuen til alle sider blir godt dekt. Topp med vårløk, koriander og sesamfrø, server med ris.

bottom of page