SPINATLASAGNE
1,5 time
4 porsjoner
Lag denne retten neste gang du skal lage lasagne, med masse spinat og annet digg fyll! Metter i timesvis. Og dagevis.
Ildfast form ca. str. 24x34 cm
Tomatsaus
2 gul løk
4 hvitløksfedd
2 ss nøytral matolje
350-400 g sjampinjong
780 g hakkede tomater
2 ts lønnesirup
1 chili
en klype oregano, havsalt og pepper
Spinatfyll
200 g spinat
2 gulrøtter
1 hvitløksfedd
Annet/topping
revet vegansk ost
lasagneplater
pinjekjerner til topping
basilikum til topping
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
2. Stek oppkuttet løk sammen med hvitløk i litt olje. Ha deretter i oppkuttet sjampinjong og chlili. Stek til soppen får litt farge.
3. Ha i tomatsaus og la det putre i ca. 10 min. Ha i oregano og lønnesirup, og smak til med salt og pepper.
4. Mens tomatsausen putrer steker du opprevet gulrot sammen med spinat og hvitløk med litt matolje. Ha over spinat og stek til den klapper fint sammen.
5. Når tomatsausen har tyknet, starter du med formen. I en ildfast form har du først oppi tomatsaus, deretter lasagneplater, spinat og vegansk ost. Gjenta prosessen til du får spinat på toppen. La stå i ovnen i ca. 45 -50 min til osten har smeltet.
Dryss over pinjekjerner og basilikum. Serveres umiddelbart. Smaker godt med hvitløksbaguetter og/eller en frisk salat.