SPICY NO-CHICKEN PEANØTT KARRI
45 min - 1 time
4 porsjoner
Denne peanøtt-karrien er akkurat passe hot og inneholder en haug med digge smaker. Enjoy!
500 g veganske filetbiter
300 g ris
1 gul løk
1 blomkål
nøytral matolje til steking
Krydder
2 ss paprikapulver
2 ss karripulver
1,5 ss chilipulver
1 ss korianderpulver
1 ss spisskummen
1 ss gurkemeie
1,5 ts salt
1-2 ts sukker
Saus
1 løk
5 hvitløksfedd
1-2 chili
1 grønnsaksbuljong
80 g hakkede peanøtter
1,5 ss kecap manis (sweet soyasauce)
2 ss saltredusert soyasaus
250 ml kokosmelk
3,5 ss peanøttsmør
2 ss limejuice
Topping
usaltede peanøtter, hakkede
frisk koriander, finhakket
frisk chili, finhakket
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Kok opp ris. Bland alt krydderet i en bolle.
2. Kutt opp løk og chili, og finhakket hvitløken og peanøtten. Del blomkålen i mindre biter.
3. Stek halvparten av løken, hvitløken og chili i en dyp panne med litt olje i ca. 2-3 min. Tilsett deretter 2/3 av krydderblandingen og stek i noen minutter til.
4. Overfør blandingen fra panna til en blender, og bland inn grønnsaksbuljongen og halvparten av de hakkede peanøttene. Blend godt til det meste av peanøttene har blitt oppløst. Det går fint om det er noen peanøttbiter igjen.
5. Begynn med å steke resten av løken sammen med de veganske filetbitene i samme panne som tidligere i litt olje. Når bitene har fått en gyllenbrun overflate, tilsetter du blomkålen og stek i noen minutter til de begynner å mykne. Tilsett resten av krydderblandingen.
6. Ha så over blandingen fra blenderen i panna.
7. Tilsett de resterende ingrediensene til sausen; kecap manis, soyasaus, koksmelk, peanøttsmør og den andre halvparten av de hakkede peanøttene. La det koke på middels varme i ca. 10-15 min til. Smak til med salt og limejuice.
Server med ris og topp med hakkede peanøtter, koriander og chili.