top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
SOPPLASAGNE
1 time
4 porsjoner

Denne retten metter i tre dager, minst. Den chunky-soppen passer ypperlig som lasagnefyll, og gir sammen med vegansk matfløte og ost en skikkelig kremet og smaksfull rett.

700 g sjampinjong
3 sjalottløk
3 hvitløksfedd
400 g vegansk ost
1 grønnsaksbuljong
3 dl vegansk matfløte
2 ss vegansk smør
100 g spinat
1 bunt kruspersille
lasagneplater

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Stek sjalottløk og hvitløk i litt olje til det får en gyllen farge.
2. Ha deretter i sjampinjong med 2 ss smør. Stek godt.
3. Bland så grønnsaksbuljong med 2 dl vann og hell oppi. Kok opp ti noe av vannet fordamper.
4. Ha deretter i matfløte og bland til det tykner. Tips: Ha i litt hvetemel for en tykkere konsistens.
5. Bland inn kruspersille og spinat. Smak til med salt og pepper.
6. Legg først lasagneplater, så fyll og deretter ost. Gjør dette 2-3 ganger. Avslutt med fyll og revet ost på toppen.
7. La stå i ovnen i ca. 30 min.

bottom of page