top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
SOPPGRYTA
1 time
4 porsjoner

Soppgryta har vi mange minner med. Vi serverte denne for første gang langs Norges lengste fjord, Sognefjorden, sommeren 2021. God middag!

500 g sjampinjong
400 g pastaskruer
400 g kokosmelk
1 purreløk
5-7 hvitløksfedd
1 gul løk
2 ss timian
4 dl grønnsaksbuljong
3 ss soyasaus
3 ss hvetemel
3 ss tahini
3 ss paprikapulver
en klype salt og pepper

nøytral matolje til steking

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Kutt opp løk og finhakk hvitløken. Stek dette med litt olje i en stor gryte.
2. Kutt opp sjampinjong og purreløk og ha oppi gryta. Stek dette godt på høy varme så vannet fra soppen fordamper.
3. Ha oppi timian og salt. Mens dette steker lager du grønnsakssausen. Visp sammen grønnsaksbuljong med vann, soyasays og mel. Ha deretter oppi gryta.
4. Ha i koksmelk, tahini og paprikapulver. La dette koke mens du blander godt.
5. Kok opp pasta til al dente, og ha det i gryta.

Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.

bottom of page