NYHET! VÅR FØRSTE KOKEBOK VEGANERGUTTA - 90 GRØNNE FAVORITTER ER NÅ TIL SALGS!

SOPP-RISOTTO
30 min
2 porsjoner

Denne risottoen er fylt med sopp og gir mange deilige smaker. Risotto er utrolig enkelt å lage, men krever litt tålmodighet som er totalt verdt tiden.

Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter

250 g sjampinjong
100 g aromasopp
5 hvitløksfedd
3 sjalottløk
3 dl risottoris
3 ss riseddik
1 l grønnsaksbuljong
3 dl koksmelk
2 ss smør
koriander og pinjekjerner til topping

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Stek oppkuttet sjampinjong og aromasopp med en god mengde olje. Dryss over litt salt og pepper og sett til side.
2. Kok opp 1 liter grønnsaksbuljong. Stek oppkuttet sjalott- og hvitløk i en kjele med litt olje til gyllent, ca. 2-3 min.
3. Ha oppi risottoris. Bland dette godt sammen med eddiken. Ha deretter i ca. 2-3 dl av grønnsaksbuljongen, og rør til væsken fordamper. Gjenta dette noen runder til du får brukt opp all væsken og du sitter igjen med en nokså tjukk røre. Smak til risottoen blir al dente.
4. Ha i den ferdigstekte soppen og rør godt. Ha deretter i koksmelk, smør og oppkuttet koriander. Smak til med salt og pepper.

Dryss over litt koriander og pinjekjerner på toppen og server.