SNICKERS
1 - 1,5 time
10-15 bars
Når man ikke får kjøpt veganske snickers i butikken får man ta saken i egne hender. Latterlig enkelt å lage, og vanskelige å mostå. Nyt!
Ildfast form (ca. 20x20 cm)
Nederste lag
4 dl hvetemel
5 ss smeltet kokosolje
4 ss lønnesirup
1 ts vaniljeekstrakt
1,5 ts salt
Midterste lag
10 ss peanøttsmør
6 ss lønnesirup
5 ss smeltet kokosolje
1 ts vaniljeekstrakt
1,5 ts salt
en neve hele peanøtter
Øverste lag
200 g mørk sjokolade
1 ss kokosolje
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Sett ovnen på 150 grader, over og undervarme.
2. Dekk en ildfast form med bakepapir.
3. Bland alle ingrediensene til det nederste laget i en bolle. Når deigen er passe tykk og nokså smuldrete, klemmer du deigen i den ildfaste formen. La stå i ovnen i ca. 10 min og avkjøl i ytterligere 10 min til den ferdigkjølt.
4. I en liten gryte blander du ingrediensene til det midterste laget på lav varme. Når røren er vispet godt heller du det over det nederste laget. La formen stå i kjøleskapet i ca. 30 min.
5. Begynn med det øverste laget ved å smelte sjokolade sammen med kokosolje i vannbad. Hell sjokoladen over det midterste laget og la stå til kjøling til sjokoladen stivner helt.
Skjær i tynne skiver og ringle over smeltet sjokolade (valgfritt).