NYHET! VÅR FØRSTE KOKEBOK VEGANERGUTTA - 90 GRØNNE FAVORITTER ER NÅ TIL SALGS!

SESAME UDON NOODLES
30 min
4 porsjoner

Dersom du enda ikke har smakt udon-nudler, har du ingen unnskyldning lenger. Udon-nudlene har en spenstig og deigaktig tekstur, og passer ypperlig med seitan en digg saus til.

Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter

400 g udon nudler
100 g brokkolini, i buketter
180 g seitan, i strimler
½ gul løk, grovhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
15 g revet ingefær
0,5 ts salt
1 klype chilipulver
1 klype sesamfrø

nøytral olje til steking

Marinade
0,5 ss nøytral matolje
0,5 ts paprikapulver
0,5 ts gurkemeie

Saus
1 ss nøytral matolje
1 ts paprikapulver
0,5 ts riseddik
2 ss ketjap manis (sweet soya sauce)
1 ss sesamolje
1 ss saltredusert soyasaus

Topping
vårløk, finhakket

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Skyll og skjær opp alle grønnsakene. Skjær seitan i tynne strimler, og overfør til en bolle sammen med marinaden. Kna seitan godt med hendene og la stå i ca. 3-4 min.
2. Fres løk, hvitløk og ingefær i en panne med litt matolje, og ha deretter oppi seitan. Stek seitan godt på alle sider i ca. 10 min til de får en fin stekeskrope.
3. Kok opp nudlene som anvist på pakken. Bland nudlene sammen med seitan, og ha deretter i brokkolini. Stek i ytterligere 3-4 min til brokkolinien blir gyllen.
4. Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle og hell over i panna. Bland godt og smak til med salt.