top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
SØTPOTET-CURRY MED OVNSBAKTE CHERRYTOMATER
45 min
4-6 porsjoner

Minn er den i forholdet som alltid insjer om å lage fullverdige retter til ethvert måltid. Ta her om dagen for eksempel. Vi hadde akkurat fullført vårt lille Harry Potter-maraton, og klokken bikket elleve. Jeg, Gard, er fullstendig klar for senga og pusser omtrent tennene i søvne på badet. Minn på andre siden fyrer opp noen kasseroller og slenger sammen det han finner i kjøleskapet. Og vips er kveldsmaten, eller herremåltidet, servert. Havregrynen jeg spiser på kveldene når aldri nivået på kveldsmaten Minn tryller frem. Other than that, nyt denne deilige søtpotet-curryen med ovnsbakte cherrytomater og røde linser som vi lagde til middag her om dagen.

- G

1 søtpotet
250 g cherrytomater
1 gul løk
2 røde chili
2 små gulrøtter
6 hvitløksfedd
5 cm ingefær
en bunt frisk koriander
200 g røde linser
1 ss tomatpuré
4 dl grønnsaksbuljong
330 g kokosmelk

Nøytral matolje til steking/marinering

KRYDDER
1 ss garam masala
1 ss malt koriander
1 ss spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts hvitt sukker
1 ts salt

TOPPING OG TILBEHØR
Vegansk kokos- og vaniljeyoghurt
Finhakket frisk koriander
En klype paprikapulver
Ris
Nanbrød (valgfritt)

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Forvarm ovnen til 225 grader, over- og undervarme.
2. Kutt søtpotet i terninger, og ha over i en ildfast form sammen med cherrytomatene. Ringle over litt nøytral matolje, dryss over litt salt, og la stå i ovnen i ca. 35 min til søtpoteten myke.
3. Kutt løk, finhakk chili, hvitløk og koriander, og rasp gulrøtter og ingefær. Stek grønnsakene enten i en dyp non-stick panne eller kjele i 6-7 min på middels varme med litt nøytral matolje.
4. Rør inn krydderet og bland inn tomatpuré. Skyll deretter linser og ha det oppi med grønnsakene.
5. Hell over grønnsaksbuljong, og la det småkoke i 10 minutter til det tykner. Ha så i kokosmelk og rør godt til alt blander seg.
6. Omsider rører du inn søtpotet og cherrytomat. Bruk en sleiv til å mose noen av grønnsakene.
7. Topp med vegansk yoghurt, koriander og litt paprikapulver, og server med ris og evt. nanbrød.

bottom of page