RISNUDLER MED PEANØTTSAUS
1 time
2 porsjoner
Risnudler med peanøttsaus er desidert en av våre favorittoppskrifter. Alt med peanøttsaus smaker godt, eller hva?
300 g risnudler
270 g tofu, fast
2 tommelfingerstørrelser ingefær
3 hvitløksfedd
3 vårløk
2 gulrøtter
1 brokkoli
1 squash
1/2 agurk
alfalfaspirer
sesamfrø
lime
Peanøttsaus
5 ss peanøttsmør
4 ss soyasays
2 ts sesamolje
2 ss sriracha
2,5 dl vann
limejuice fra 2-3 limebåter
Tofumarinade
soyasaus
sesamolje
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Skyll og finhakk hvitløk og ingefær.
2. Stek hvitløk, ingefær og vårløk med litt rapsolje og la det surre i noen min.
3. Tilsett deretter brokkoli, gulrøtter og squash, og stek til grønnsakene blir crunchy. Ha over litt sesamolje og soyasaus. Obs: Spar på noen gulrotstrimler, samt vårløk som du senere danderer på tallerkenen.
4. Kok opp nudlene, og skyll med kaldt vann når de er ferdige. Ha deretter over litt sesamolje så nudlene ikke klebrer seg til hverandre.
5. Press vannet ut av tofuen, og kutt deretter i tynne terninger. Stek tofuen med litt olje, sesamolje og soyasaus.
6. Begynn med peanøttsausen ved å blande alle ingrediensene i en liten kjele med vann. Rør godt til du får en nokså tjukk røre.
7. Bland nudlene, grønnsakene og peanøttsausen i en bolle.
8. Topp med sesamfrø, limesaft og litt vårløk, og legg friske gulrøtter og agurk på siden.