top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
RISNUDDELSUPPE MED RØD KARRI
45 min - 1 time
4 porsjoner

Superdigg risnuddelsuppe inspirert av de fantastiske smakene i Thailandsk mat.

300 g veganske filetbiter
250 g østerssopp
400 g risnudler

400 ml kokosmelk, fullfett
5 hvitløksfedd
20 g ingefær
1 gul løk
1 rød paprika
2 ss grønnsaksbuljong
(utløst i 1 liter vann)
3 ss rød karripaste
2-3 vårløk
en bunt koriander
1/2 lime, saften

nøytral matolje til steking

Krydder
1 ts chilipulver
2 ts paprikapulver
1 ts kajennepepper
100 ml vann
en klype salt og pepper

Topping
vårløk
koriander
limebåter

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Skjær opp løk, paprika og vårløk. Finhakk hvitløk og ingefær.
2. I en stor non-stick kjele steker du de veganske
filetbitene med litt olje til gyllen.
3. Blant 100 ml vann med krydderet. Tilsett dette i kjelen med filetbitene, og stek til vannet er
fordampet. Overfør filetbitene til en seperat bolle.
4. I den samme kjelen steker du løk, hvitløk, ingefær og paprika med litt olje, ca. 5 min.
5. Riv oppi halvparten av østerssoppen og stek i
ytterligere 5 min.
6. Tilsett rød karripaste og stek videre i et par min.
7. Tilsett grønnsaksbuljong-kraften og kokosmelken og rør om.
8. Ha de veganske filetbitene tilbake i kjelen, og la det koke i noen minutter.
9. Senk varmen og tilsett vårløk, koriander og saft fra 1/2 lime. Smak til med salt og pepper.
10. I en liten stekepanne, steker du andre halvdel av østerssoppen til topping med litt olje.
11. Kok opp risnudlene som anvist på pakken.

Server alt i samme bolle. Topp med den østerssopp, vårløk, koriander og limebåter.

bottom of page