top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
RIGATONI À VEGANERGUTTA
30-40 min
4-6 porsjoner

Her om dagen tok vi en skikkelig opprydning i tørrvare-lageret vårt (også kalt rote/kaos/uorganisert-skuffen), og fant blant annet linser, spaghetti fra tre forskjellige merker, te som vi hadde glemt vi hadde, en uåpnet kaffepose, peanøttsmør, litt mer linser, hvite bønner, sorte bønner og kidneybønner. Med andre ord: mat og diverse som holder en evighet. Og kanskje det aller morsomste: flere kilo knust tomat, som ble opphavet til denne rigatoni-pastaen. Eller Rigatoni á Veganergutta, som vi liker å kalle det.

450 g rigatoni-spaghetti
1,6 kg knuste tomater (evt. passata-tomater for en enda creamy tekstur
250 g røde linser
1 gul løk
6 hvitløksfedd
En neve finhakket basilikum
1 ss tørket oregano
0,5 ss chilipulver
3 ts salt
1 ts pepper
2,5 dl vegansk matfløte (bruk 3 dl dersom du vil ha enda kremete konsistens)
To store never vegansk ost/mozzarella

TOPPING
kvernet pepper
finhakket basilikum

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Finhakk løk og hvitløk, og stek i en dyp panne/kjele til gyllent i litt matolje. Rør deretter inn linser.
2. Tilsett deretter de knuste tomatene og la det surre i 7-8 minutter på middels-høy varme, og ha deretter oppi krydderet og finhakket basilikum. (Dersom du ikke får tak i passata-tomater, kan du enkelt legge de knuste tomatene i en bolle og kjøre de i en stavmikser til du får en mer creamy tomatsaus).
3. Kok rogatoni i saltet vann til al dente. Ta vare på 1-2 dl av pastavannet.
4. Ha i vegansk matfløte og ost, og rør til du får en creamy konsistens. Ha til slutt over rigatoni, og ha litt av pastavannet over i gryta.
5. Topp med kvernet pepper og finhakket basilikum.

bottom of page