NYHET! VÅR FØRSTE KOKEBOK VEGANERGUTTA - 90 GRØNNE FAVORITTER ER NÅ TIL SALGS!

RATATOUILLE
2 time (inkl. steketid)
2 personer

Solskinn på middagsbordet! En velsmakende rett som både ser vakker ut og smaker himmelsk.

Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter

Tomatsaus:
400 g hakkede tomater
2 ss olje
2 stk gul løk
5 stk hvitløksfedd
1 stk vårløk
1 ts chilipulver
2 ts tomatpure
2 ts orgegano
2 ss paprikapulver
2 ss vegansk smør

Fyll:
1 stk aubergine
1 stk squash
2 stk poteter
2 stk gul paprika
3-5 stk store tomater

Topping:
Frisk timian

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Forvarm ovnen til 150 grader på over- og undervarme.
2. I en kjele steker du løk, hvitløk og vårløk sammen med olje. Rør deretter inn tomatpure, paprika- og chilipulver, smør og oregano.
3. Ha så i de hakkede tomatene. Stek godt slik at vannet fordamper og du får en nokså tjukk konsistens. Smak til med salt og pepper til du får en søt sak.
4. Ha tomatsause over i en ildfast form. Skjær så grønnsakser i skiver, og dander formen i en rekkefølge du liker. Vi hadde aubergine, squash, paprika, tomat og potet. Legg skivene tett, og dryss over litt olje, slat, pepper og timian.
5. Dekk formen med folie og la stå i ovnen i ca. 1,5 t. Etter dette fjerner du folien og skrur opp varmen til 250 grader til overtoppen blri crispy. Ca. 10-15 min.