RØD GNOCCHI MED PESTO
30 min
2 pers
Denne retten er superdigg både med med hjemmelaget gnocchi eller gnocchi fra butikk dersom du har en travel hverdag.
1 stk rød paprika
1 stk rødløk
6 stk hvitløksfedd
200 g cherrytomater
400 g gnocchi (fra butikk eller hjemmelaget)
1 ss tomatpuré
1 ss tørket oregano
1 ts salt
en håndfull revet vegansk ost (valgfritt)
3-4 ts grønn pesto til topping
nøytral matolje til steking
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Start med å ovnsbake paprikaen. Forvarm ovnen til 225-250 grader, over- og undervarme.
2. Skjær paprika opp i mindre biter på langs, og ha over i en ildfast form. Ringle over ca. 2 ss olje og et dryss med salt. La stå i ovnen i 15-20 min til de blir noe brent på toppen.
3. Finhakk rødløk og hvitløk og stek i en panne med litt matolje. Ha over (hele, ikke kuttet) cherrytomater og stek på middels-høy varme i 10-15 min, eller til tomatene oppløses.
4. Rør inn tomatpuré når det gjenstår ca. 3 min av steketiden. Dryss over tørket oregano og salt. Skru ned varmen og la stå.
5. Kok opp gnocchi som anvist på pakken i saltet vann. Ha det så over i panna med tomatsausen sammen med 1 dl med kokevannet til gnocchien.
6. Dryss over en håndfull vegansk ost, og topp med grønn pesto.