top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
PISTACHE-KNUTER
1,5 t
15 boller

Disse er, om vi får sagt det selv, hakket bedre enn våre populære vaniljeboller. Ergo: Du må prøve dem ut.

- 550 g siktet hvetemel
- 100 g brunt sukker
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g vegansk smør
- 3 dl soyamelk (usøtet)
- 1 pose tørrgjær

PISTASJEKREM
- 60 g pistasjenøtter, usaltet
- 60 g vegansk smør
- 60 g melis
- 1 ss sitronsaft

TOPPING
- melis
- 20 g pistasjenøtter, finhakkede

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle.
2. Varm opp melk og smør i en liten kasserolle til romtemperert. Ha det deretter over i bollen med de tørre ingrediensene, og kna godt til du får en smidig deig. La det heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 1 time.
3. Begynn på pistasjekremen. Mal nøttene i en food-processor til fint. Ha deretter oppi smør, melis og sitronsaft og kjør til du får en seig masse.
4. Forvarm ovnen til 225 grader, over- og undervarme.
5. Kjevle ut deigen til en stor kvadrat på ca. 40x40 cm.
6. Smør kremen over den ene halvparten, og brett så den andre halvparten over.
7. KUTT OPP deigen I 15 like store emner. Vri deretter emnene før du lager en knute. Sjekk posten på Instagram for å se video for fremgangsmåte.
8. La stå i ovnen på midterste nivå og stek i ca. 10-15 min til bollene får en gyllenbrun overflate. Avkjøl.
9. Finhakk pistasjenøtter og dryss over bollene før du avslutter med et dryss melis.

bottom of page