PHO
1 / 1,5 time
2 store porsjoner
Den gode aromaen til denne retten vil fylle rommet, og kanskje til og med oppgangen. Pho lages tradisjonelt med kjøtt, og blir sett på av mange som nasjonalretten i Vietnam. Håper vår veganske versjon lever opp til dens tradisjonelle opprinnelse.
Krydder
3 stjerneanis
2 kanelstenger
1 ts pepperkorn
1 ts nellik
1 ts kardemommepulver
Kraft
1 gul løk
1 tommelfingerstørrelse ingefær
2 gulrot
3 hvitløksfedd
2,5 l vann
2 ss soyasays
1 ss sukker
2 ts salt
1 grønnsaksbuljong
Serveres med
200 g risnudler
400 g tofu
1 pak choi
200 g shitakesopp
1 rød chili
Topping
koriander og bønnespirer
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Kutt opp gulrot, halvparten av shitaken, ingefær og løk i terninger, og finhakk hvitløken. Sett til side.
2. Ha i krydderet i en stor gryte og stek på middels varme i ca. 1-2 min til duftene kommer frem.
3. Ha over de hakkede grønnsakene med litt matolje og 1 ts salt. Stek i ca. 5 min på middels varme.
4. Ha deretter i 2,5 l vann med 1 grønnsaksbuljong, og la det småkoke i ca. 45 min.
5. I mellomtiden kutter du opp resten av shitaken i terninger, pak choi på langs, samt chili og tofu i mindre biter. Stek dette sammen i en stor panne med litt olje. Du kan også steke det hver for seg om du fortrekker dette.
6. Når gryta er ferdigkokt, siler du ut grønnsakene så du kun sitter igjen med kraften. Ha så i 2 ss soyasaus, 1 ss sukker og 1 ts salt. Smak til med salt til du får en rund og mild smak.
7. Kok opp nudlene som anvist på pakken.
8. I en dyp skål har du først i nudler og så kraften. Deretter har du over pak choi, tofu, shitake og chili. Dryss over koriander og bønnespirer på toppen og du er i mål.