NYTTÅRSPAVLOVA
6,5 t
6-8 kakebiter
Denne serverte vi natt til nyttår 2023, med andre ord en skikkelig god start på året.
PAVLOVA
1,5 dl kikertlake
2 dl hvitt sukker
KARAMELFLAK
1 dl hvitt sukker
3 ss kaldt vann
KREM
1 dl vegansk kremfløte (Obs. må kunne piskes)
TOPPING
Physalis og karamelflak
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
PAVLOVA
1. Forvarm ovnen til 100 grader, varm luft.
2. Pisk kikertlake i en kald glassbolle med en håndmikser i 5 min til en skummet røre. Ha deretter sukker i 3-4 omganger mens mikseren går. Røren er klar når den sitter fast i bollen ved å snu den opp ned.
3. Form en høy og rund masse og la stå i ovnen i 3 t. La hvile i ovnen i ytterligere 3 t med døren åpen. Sett så på et serveringsfat.
KARAMELFLAK
1. Tilsett sukker og vann i en liten kjele, og varm opp på middel varme.
2. Skru opp varmen ytterligere når sukkeret er oppløst og blandingen begynner å boble.
3. Når massen får en lys gyllenbrun overflate er den klar. hell så over på et bakepapir, og spre massen på papiret. Vent ca. 15-20 min til massen kjøles ned og stivner. Bank i karamellen med et redskap slik at den knekker.
Pisk krem og dander oppå pavlovaen.
Topp med karamellflak og physalis.