top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
NUDDELSUPPE MED MARINERT TOFU
30 min
4 porsjoner

Denne nuddelsuppen er en av våres mest populære retter. Og ikke uten grunn. Nyt en deilig nuddelsuppe toppet med en crispy tofu.

400 g nudler
450 g kokosmelk
1 gul løk, grovhakket
5 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 ss revet ingefær
1 stk lime, saften
1 ss grønnsaksbuljong
2 ss soyasaus (saltredusert)
3-4 ss karrypaste
en bunt koriander, finhakket
en klype sukker

Tofu-marinade
540 g tofu
4 ss sesamolje
2 ss soyasaus eller tamari
2 ss lønnesirup

Topping
koriander, finhakket
vårløk, i tynne staver
gulrot, i tynne staver
chiliflak (valgfritt)
sesamfrø (valgfritt)

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Vask og kutt grønnsakene. Stek løk, hvitløk og chili gyllen på middels varme med litt matolje, ca. 2-3 min.
2. Tilsett soyasaus, karripaste, limesaft og grønnsaksbuljong sammen med 1 liter vann og rør godt. Høyne varmen og la det småkoke i 10 min.
3. Mens suppen koker kutter du opp tofu i tynne skiver. Varm en non-stick panne med litt matolje, og stek tofuen på middels til høy varme til det får en brun og fin stekeskorpe, ca. 5-6 min. Bland ingrediensene til marinaden, og senk varmen før du heller marinaden over tofuen. Påse at alle sidene av tofuen blir dekt av marinaden, og senk til lav varme.
4. Når suppen har blitt litt tjukkere, senker du ned varmen og rører inn kokosmelk. Tilpass styrke etter egne preferanser, og smak deg frem med litt mer limesaft om suppen er for sterk.
5. Kok opp nudler som anvist på pakken.
6. Server suppen i en bolle sammen med nudlene og tofuen, og topp med gulrot, vårløk og koriander.

bottom of page