top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
NO-CHICKEN EXPLOSION
30 min
4 porsjoner

Sånn lager du digg tofu! Enkelt og greit. Kombiner med ris og takk oss senere.

540 g fast tofu
2 ss matolje
4 ss hvetemel

Marinade
0,5 ss riseddik
3 ss soyasaus
3 ss hoisinsaus
1 ss sriracha saus
1 ts malt koriander*
2 ts chiliflak
1 ss hvetemel + 1,5 dl vann
3 ss paprikapulver

Stekerøre
1 stk rødløk**
3 stk hvitløksfedd
1/2 stk rød paprika
salt og pepper

Serveres med
250 g ris
koriander

*malt ingefær fungerer også
**gul løk fungerer også

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Skru ovnen på 200 °C, over- og undervarme.
2. Press ut vannet av tofuen med kjøkkenpapir, ca. 1 minutt. Riv deretter tofuen opp i mindre biter i en bolle, og bland inn hvetemel og olje. Rør godt.
3. Overfør dette til en bakepapirkledd stekeplate. La stå i ovnen i ca. 30 minutter. Vend bitene etter 15 min så begge sider blir godt stekt.
4. Lag deretter marinaden ved å blande alle ingrediensene.
5. Glans oppkuttet rødløk i en panne med litt olje. Ha over finhakket hvitløk og oppkuttet paprika med litt matolje. Stek i ca. 3 minutter på middels varme.
6. Ha deretter over marinaden og la det småkoke til det tykner.
7. Rør inn tofuen til alt blir dekket på høy varme i ca. 2-3 minutter til bitene blir sprø. Smak til med salt og pepper.
8. Server med ris og oppkuttet coriander på toppen. Enjoy!

bottom of page