
KREMET PASTA FARFALLE
30 min
4 porsjoner
En superdigg og creamy pastarett som passer ypperlig til både hverdag og fest.
360 veganske filetbiter
400 g pasta farfalle
250 g cherrytomater, delt i 2
6 dl vegansk matfløte
1 gul løk, grovhakket
4-5 hvitløksfedd, finhakket
1 grønnsaksbuljong
3 ss vegansk smør
2 dl pastavann
100 g spinat
1/2 sitron, saften
nøytral olje til steking
Krydder
0,5 ts kyllingkrydder
1,5 ss paprikapulver
1 ts oregano
1 ts salt
1 ts pepper
Topping
frisk persille, finhakket
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Skyll og kutt opp alle grønnsakene. Stek løk og hvitløk gyllen i en panne med litt nøytral matolje.
2. Tilsett filetbitene og stek i 4-5 min på middels-høy varme til de får en gyllen brunfarge. Bland inn paprika- og kyllingkrydder og stek i ytterligere 1-2 min.
3. Senk varmen og rør inn smør og matfløte. Sett til side.
4. Kok opp pasta i lettsaltet vann. Bland 2 dl av pastavannet med grønnsaksbuljongen og ha det oppi panna.
5. Høyne varmen til sausen tykner noe, og smak til med sitronsaft til ønsket syrlighet. Dryss over oregano.
6. Ha i tomat og stek til gyllen, ca. 2 min. Rør inn spinat og stek til spinaten klapper fint sammen.
7. Rør inn pasta til alt blir godt blandet. Smak til med salt og pepper. Topp med frisk persille.