top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
KREMET PASTA FARFALLE
30 min
4 porsjoner

En superdigg og creamy pastarett som passer ypperlig til både hverdag og fest.

360 veganske filetbiter
400 g pasta farfalle
250 g cherrytomater, delt i 2
6 dl vegansk matfløte
1 gul løk, grovhakket
4-5 hvitløksfedd, finhakket
1 grønnsaksbuljong
3 ss vegansk smør
2 dl pastavann
100 g spinat
1/2 sitron, saften

nøytral olje til steking

Krydder
0,5 ts kyllingkrydder
1,5 ss paprikapulver
1 ts oregano
1 ts salt
1 ts pepper

Topping
frisk persille, finhakket

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Skyll og kutt opp alle grønnsakene. Stek løk og hvitløk gyllen i en panne med litt nøytral matolje.
2. Tilsett filetbitene og stek i 4-5 min på middels-høy varme til de får en gyllen brunfarge. Bland inn paprika- og kyllingkrydder og stek i ytterligere 1-2 min.
3. Senk varmen og rør inn smør og matfløte. Sett til side.
4. Kok opp pasta i lettsaltet vann. Bland 2 dl av pastavannet med grønnsaksbuljongen og ha det oppi panna.
5. Høyne varmen til sausen tykner noe, og smak til med sitronsaft til ønsket syrlighet. Dryss over oregano.
6. Ha i tomat og stek til gyllen, ca. 2 min. Rør inn spinat og stek til spinaten klapper fint sammen.
7. Rør inn pasta til alt blir godt blandet. Smak til med salt og pepper. Topp med frisk persille.

bottom of page