top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
KREMET PASTA ALFREDO
30 min
4 porsjoner

Cashewnøtter er et perfekt alternativ til ost i kremer og sauser, ikke minst i en vegansk pasta alfredo, som er en av våre favoritter. Her bruker vi helst fettuccine, men den egner seg også utmerket med linguine, penne eller vanlig spagetti.

400 g fettuccine eller annen type pasta

CASHEWSAUS
300 g usaltede cashewnøtter (helst lagt i bløt over natta)
1 ss grønnsaksbuljong-pulver
5 dl soyamelk, usøtet
2 gule løk, grovhakket
6 hvitløksfedd, finhakket
2 ss limesaft
4 ss næringsgjær
2 ss persille, finhakket
2 ts salt
2 ts pepper
2 ss nøytral olje til steking

TOPPING
150 g cherrytomater, delt i 2
persille, finhakket

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Begynn med cashewsaus. Om cashewnøttene får ligge i bløt over natta, får du en ekstra kremet konsistens. Alternativt legger du nøttene i en bolle med kokende vann i ca. 15 min.
2. Skyll og kutt alle grønnsakene. Stek løk og hvitløk i en panne med litt olje, ha deretter over i en blender sammen med cashewnøtter, næringsgjær, limesaft, soyamelk, grønnsaksbuljong, persille, samt salt og pepper. Kjør til du får en silkemyk blanding, 2-3 min. Sett til side.
3. Kok fettuccine i en kjele med lettsaltet vann. Sil pastaen i et dørslag, men ta vare på litt av vannet. Ha cashewkremen og pastaen i samme kjele som du kokte pastaen i. Bland godt. Dersom blandingen er for tykk, tilsetter du litt av pastavannet.
4. Stek cherrytomatene gylne i litt olje, 2-3 min. Dander på toppen av pastaen før servering.

bottom of page