KREMET KAJENNE-SPAGHETTI
30-40 min
2 porsjoner
Kremet kajenne-spaghetti kan nytes rett fra kjelen. Topp med crispy osterssopp og vegansk parmesan og du er i mål.
OVNSBAKT ØSTERSSOPP
250 g østerssopp
2 ss matolje
1,5 ss saltredusert soyasaus
1 ss paprikapulver
2 ts maisena
PASTASAUS
(150 g spaghetti)
1 gul løk, grovhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
2,5 dl vegansk matfløte
1 ts kajennepepper, malt
1/2 ts tørket timian
1.5 ts salt
1.5 ss paprikapuvler
1 ts sitronsaft
2 ss vegansk smør
1/2 ts sukker
1/2 ts kyllingkrydder (feks fra toro)
en raus mengde revet vegansk parmesan
1 dl pastavann til sausen
3 ss matolje til steking
TOPPING
revet parmesan
finhakket gressløk fra en potte
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Forvarm ovnen til 225 grader, varmluft.
2. Riv opp østerssopp i lange strimler, og overfør til et bakepapirkledd stekebrett. Bland inn matolje og mariner bitene i soyasaus, paprikapulver og maisstivelse. La stå i ovnen i ca. 15 min til det får en sprø stekeskorpe.
3. Kutt opp løk og finhakk hvitløken, og stek gyllen i ca. 3 ss matolje. Ha deretter oppi matfløte og rør inn krydderet til sausen.
4. Ha i smør, sitronsaft og riv over en raus mengde parmesan. Rør godt og senk varmen.
5. Kok opp lettsaltet spaghetti som anvist på pakken. Spar litt av pastavannet og ha oppi gryta. Smak til med salt.
6. Server pasta i en stor skål (eller server rett fra kjelen), og ha over den ovnsbakte soppen.
7. Topp med revet parmesan og gressløk. Voilà!