top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
KANELSNURRER
1,5 t
13-15 boller

Kanelsnurrer er i seg selv en veldig god idé, men om du kombinerer det med kremtopping blir det en lifechanger!

500 g hvetemel / lys glutenfri melblanding
1 pose tørrgjær
100 g sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g vegansk smør
3 dl soyamelk

KANELFYLL
150 g vegansk smør
100 g sukker
2 ss malt kanel

KREMTOPPING
250 g melis
1 dl vegansk kremfløte (obs: må kunne piskes)

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle.
2. Varm soyamelk og vegansk smør fingertemperert i en liten kasserolle, og hell over i tørrblandingen.
3. Bland alt sammen med en tresleiv, og kna deretter med hendene til en glatt deig. Tilsett mer mel dersom den blir for klissete. Hev deigen under et kjøkkenhåndkle i 1 time.
4. Forvarm ovnen til 200 C, over- og undervarme før du begynner på trinn fem.
5. Kjevle ut deigen til en nokså tynn rektangel. Bland ingrediensene til kanelfyllet over hele deigen.
6. Rull deretter langsiden inn til en lang pølse, og klipp pølsen opp i 13-15 emner. Legg emnene på et bakepapirkledd stekebrett med snurrene opp. Dryss over en klype sukker.
La stå i ovnen i ca. 15-20 minutter til toppen blir gyllenbrun. Avkjøl. Dryss over melis før servering eller pisk sammen ingrediensene til kremtoppingen med en håndmikser.

bottom of page