top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
JACKFRUIT-TACO
20-30 min
4 porsjoner

Jackfruit er en fantastisk tropisk frukt som vokser i Sør- og Sørøst-Asia. Den unge jackfruiten vi bruker her har en perfekt tekstur som nesten er klin lik strimlet kjøtt. In other words, sånn lager du digg jackfruit! 🤤

560 g jackfruit (Young Green Jackfruit In Brine, Aroy-D, fås hos internasjonale butikker)
2 pk tacokrydder
1 ts gurkemei
8-10 tortillalefser
1 rødløk, grovhakket
1 rød paprika, i tynne staver
1 agurk, i tynne staver
1 lime

Guacamole
2 avocado
en bunt koriander
1/2 lime, saften
en klype hvitløkspulver, salt og pepper

Topping
vegansk rømme
1 glass tortillasaus

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Pakk lefsene i folie og varm i ovnen på lav varme.
2. Legg jackfruiten i et kjøkkenhåndkle, og press ut alt vannet til du sitter igjen med kun kjøttet.
3. Overfør jackfruiten til en panne, og bruk en tresleiv til å dele opp jackfruiten i mindre biter. Stek på middels varme til kjøttet får farge, ca. 3-4 min.
4. Dryss over gurkemeie og bland godt før du tilsetter tacokrydderet med litt vann. Stek til vannet fordamper.
5. Skyll og skjær opp alle grønnsakene og legg i boller klare til servering. Til slutt lager du guacamole.

bottom of page