HVITLØKS-KNUTER
1,5 time
10 hvitløks
Disse hvitløksknutene er du bare nødt til å lage! Megasaftige og luftige, og fylt med en deilig hvitløkssaus som smelter på tunga. Perfekt til pastasaus, suppe eller salat.
350 g hvetemel
50 sukker
1 pose tørrgjær
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts salt
2 dl plantemelk
50 g vegansk smør
finhakket basilikum til topping
HVITLØKSSAUS
100 g smør
8 hvitløksfedd, presset
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts oregano (malt)
1/2 ts timian (malt)
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Ha smør og melk i en liten kasserolle og varm opp til romtemperert.
2. Bland det våte med det tørre til du får en smidig deig. La stå til heving i ca. 45 min - time til dobbel størrelse.
3. Skru ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
4. Kjevle deigen til en rektangel (ca. 40x20), og smør på hvitløkssausen. Rull deigen på langsiden til du får en lang pølse og fordel deretter på 10 mindre emner.
5. Knyt emnene en gang og overfør et et bakepapirkledd stekebrett. Dryss over finhakket basilikum, og la stå i ovnen i ca. 15-20 min til de får en gyllen overflate. Avkjøl før servering.