HVIT SOPP PIZZA
1,5 time (ink. heving)
2 stk pizza
Den ultimate sopp-pizzaen. Syltynn pizzabun, hvit saus og masse, masse deilig sopp på toppen.
Tynn pizzabunn:
5 dl mel
2,5 dl vann
1 pk tørrgjær
1,5 ts salt
2 ts olje
Fyll:
250 g østerssopp
2 stk gul løk
6 fedd hvitløk
2 ss vegansk smør
3 ss matolje
200 ml creme fraiche (vi brukte iMat Fraiche, Oatly)
200 g revet vegansk mozzarella (vi brukte Go’ Vegan)
Salt og pepper
Topping:
Frisk persille
Pizzakrydder (f.eks fra Helios)
Vegansk parmesan (vi brukte fra VioLife
Salt og pepper
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
Fremgangsmåte:
1. Start med pizzadeigen: Bland mel, vann, gjær, salt og olje i en bolle, og la deigen heve i ca. 45 minutter.
2. Begynn med fyllet: Smelt smør i en stor panne med litt olje. Tilsett oppkuttet løk og finhakk hvitløken og stek til løken blir gyllen. Bryt opp østersoppen i biter og ha oppi panna. Stek til soppen blir mør og brun. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
3. Skru nå på ovnen til 220 C, over- og undervarme.
4. Del deigen i to når den er ferdig hevet. Kjevl ut en tynn pizzabunn og overfør til et stekebrett med bakepapir. Ha først på vegansk creme fraiche, deretter vegansk ost, og til slutt soppen. Dryss over salt, pepper og pizzakrydder.
5. La pizzaen stå midt i ovnen i ca. 10-13 min, eller til skorpen er gyllenbrun. Pass på så ikke soppen blir brent.
6. Topp med fersk persille og vegansk parmesan.
Nyt!