NYHET! VÅR FØRSTE KOKEBOK VEGANERGUTTA - 90 GRØNNE FAVORITTER ER NÅ TIL SALGS!

HOT GOCHUJANG NO-CHICKEN
30 min
2-3 porsjoner

En koreansk inspirert stir-fried-rett med digge ovnsbakte greens. Vi testet oss frem med ca. 1 ss chiliflak, men her er det bare å prøve seg frem!

Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter

320 g veganske filetbiter
150 g ris
1 gul løk
4 hvitløksfedd
1 brokkoli
1/2 agurk
2 gulrot
30 g fersk ingefær
en klype salt og pepper

nøytral matolje til steking

Saus
2 ss gochujang
2 ss sesamolje
1 ss lønnesirup
1 ss soyasaus
1 ts riseddik
1 ts chiliflak
1-2 limebåter, saften
2 dl havremelk

Topping
sesamfrø
koriander, finhakket
vårløk, finhakket

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Kok opp ris.
2. Kutt opp løk og finhakk hvitløken. Del brokkoli opp i mindre buketter og kutt gulrøttene i strimler.
3. Ha gulrot og brokkoli på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss over en god mengde matolje og sesamolje, og krydre med en klype salt og pepper. La det steke i ovnen på midterste nivå i ca. 15 min på 150 grader til grønnsakene blir møre og får farge.
4. Stek løk og hvitløk gyllen med en raus mengde olje i en wok-panne. Hiv inn veganske filetbiter når løken begynner å mykne, og stek videre på middels-høy varme i ca. 5 min til filetbitene får farge.
5. Senk varmen og ha over revet ingefær og alle ingrediensene til sausen, utenom plantemelken. Stek så i 3-5 min på hy varme.
6. Senk varmen når du har i plantemelken for å deglasere panna.

Server med ris og oppkuttet agurk. Topp med sesamfrø, finhakket koriander og vårløk.