HØSTGRYTA
1 time
2 store porsjoner
Gode gryteretter er godt for sjela. Vår høstgryte er fullstappet med deilige grønnsaker, kombinert med en skikkelig chunky potetstappe.
Gryte:
2 ss matolje
2 gul løk
320 g veganske filetbiter
400 g sjampinjong
3-4 mellomstore gulrøtter
2 ts tomatpuré
2 ss vegansk smør
1 ts grønnsaksbuljong (oppløst med 2 dl vann)
4 ss soyasaus
2-3 dl eplesider (eks. fra Mack)
2-3 dl vegansk matfløte
1 bunt timian
en klype salt og pepper
Potetstappe:
650-700 g poteter
2-3 ss vegansk smør
2-3 dl havremelk
salt og pepper
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Kutt opp løk og finhakk hvitløk. Ha dette i en stor gryte med 2 ss matolje. Stek til gyllent.
2. Ha deretter i filetbiter og grovhakkede gulrøtter. Stek til filetbitene får litt skorpe.
3. I en annen stekepanne har du i oppkuttet sopp. Stek først uten fett til du får en fin stekeskorpe, og tilsett så 1-2 ss smør. Krydre med salt og pepper. Når soppen blir gyllen, har du soppen og kraften over i gryten med løken og filetbitene.
4. Ha deretter i tomatpuré, soyasaus og grønnsaksbuljong oppløst i vann og rør godt på middels varme.
5. Ha så over eplesider, vegansk fløte, oppkuttet timian og ca. 1 ss smør. Smak til med salt og pepper. Mens dette småkoker, kan du begynnne å lage potetmosen.
6. Når sausen er nokså tjukk er gryta klar. Server med pototmos og et dryss timian over.