GULROTKAKE MED VALNØTTER
1,5 time
8-10 store kakerstykker
Gulrotkake med masse valnøtter, masse glasur og masse kjærlighet. Nå er det bare å vente på at noen har bursdag snart.
Kakeform Ø25 cm
Deig
6 dl hvetemel
3 dl sukker
3 dl vegansk smør
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 ts salt
4 raspede gulrøtter
1-2 dl hakkede hasselnøtter
2 ts kanel
Glasur
100 g smøreost
2-3 ss vegansk margarin
400 g melis
Topping
hakkede valnøtter
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Forvarm ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Bland de tørre ingrediensene sammen før du har i smeltet smør og vann. Rør godt til du får en tjukk røre.
3. Ha deretter oppi raspede gulrøtter og de hakkede valnøttene.
4. Bland godt og sett i ovnen i ca. 1 time. Test med en kniv for å se om den er fast inni.
5. Begynn med glasur ved å blande smøreost, melis og smør, og bland til du får litt motstand.
6. Smør glasuren over når kaken er kald. Dryss over valnøtter.