NYHET! VÅR FØRSTE KOKEBOK VEGANERGUTTA - 90 GRØNNE FAVORITTER ER NÅ TIL SALGS!

GUL CHANA DAL CURRY
40-45 min
4 porsjoner

Denne er inspirert av de digge smakene i det sør-asiatiske kjøkkenet 🧡 Her har vi brukt okra; en ingrediens Minn har spist mye av i oppveksten. Om du ikke har prøvd okra, så må du sjekke denne ut! 🤌🏽👌🏻

Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter

350 g chana dal linser (legges i bløt over natta)
2 dl vegansk matfløte
2 gul løk, grovhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
30 g revet ingefær
6 tomater, grovhakket
125 g okra, grovhakket
1,5 ss tomatpure
1 ss sitronsaft

nøytral olje til steking

Krydder
1 ts spisskummenfrø
3 nellik, hele
2 laurbærblader
2 ts malt koriander
2,5 ts garam masala
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
2,5 ts salt

Topping
finhakket koriander
chiliflak

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Skyll chana dal-linsene godt med vann. Legg linsene i bløt over natta og påse at det er rikelig med vann.
2. Skyll og skjær opp alle grønnsakene. I en stor kjele steker du spisskummenfrø, nellik og laurbærblad sammen med ca. 2 ss nøytral matolje i 2-3 min på middels varme.
3. Tilsett løk og stek til den blir gyllen. Ha deretter i hvitløk og ingefær, og fres i 2-3 min. Rør inn tomatpuré.
4. Ha i tomatene og stek til tomatene går i oppløsning.
5. Krydre med chilipulver, malt koriander, garam masala, gurkemeie og salt. Rør godt i ca. 2-3 min.
6. Tilsett linsene sammen med 5 dl vann, og la det putre på høy varme i ca. 10 min. Tilsett deretter matfløte og rør til alt blir godt blandet. Ha i sitronsaft og smak til med salt.
7. Til slutt har du oppi okra. La det i småkoke på middels varme i 3-4 min. Topp med koriander og chiliflak.