top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
GOBI MANCHURIAN
30 min
4 porsjoner

Friter blomkålen og lag verdens beste Gobi manchurian 😮‍💨🔥Sticky og crispy - blomkålen viser nok en gang hvorfor den er vår favorittgrønnsak.

1 blomkål
1 rød paprika
1 chili
5 cm ingefær
6 hvitløksfedd
en god mengde frityrolje

Blomkål-marinade
1,25 dl hvetemel
1,25 dl maisstivelse
2 ss red curry-paste
1 ts kajennepepper
1 ts hvitløkpulver
1,5 dl vann

Saus
1 ss ketchup
1 ss maisstivelse m vann
1 ts lønnesirup (ev. sukker)
1 ts kajennepepper
1 ss soyasaus

Topping og tilbehør
1-2 vårløk
chiliflak
ris (valgfritt)

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Kok opp vann.
2. Kutt blomkål i små buketter. Grovhakk paprika og løk, finhakk hvitløk, ingefær og chili. Sett til side.
3. Kok blomkål i ca. 10 min til den får tyggemotstand. (Test underveis, den skal ikke bli altfor myk!)
4. Bland ingrediensene til marinaden, og dypp hver bukett i sausen og friter i en god mengde olje i ca. 5 min på hver side til overflaten blir gyllen og crispy. Sett til side når ferdig.
5. Stek deretter de resterende grønnsakene i litt olje, ha over sausen og ha oppi blomkålen. Bland godt på middels varme.
6. Topp med vårløk og chiliflak, og server med det du ønsker.

bottom of page