FYLTE AUBERGINEBÅTER I TAHINISAUS
45 min
4 auberginebåter
Dette er en prakteksemplar på vegansk julemat. Disse pleier vi å lage til jul, og ble delt i Dagsavisen for å inspirere flere til en litt grønnere julefeiring.Passer fint med hummus, pølser og en risk salat.
2 aubergine
1 rødløk
4 hvitløksfedd
125 g cherrytomater
1 rød chili
vegansk revet ost
200 g vegandeig (valgfritt)
TAHINI-SAUS
125 g naturell vegansk yoghurt
1 ss tahini
1/4 sitron, saften
1 hvitløksfedd
1 ss matolje
salt og pepper
TOPPING
granateple
koriander
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
2. Del auberginene i to. Kutt lett opp i kjøttet uten å skjære gjennom skinnet, og pensle med litt olje og et dryss havsalt. Bak i ovnen på et stekebrett med skinnet ned i ca. 30 min til mørt.
3. I mellomtiden steker du oppkuttet løk, chili, tomat og presset hvitløk med litt matolje på lav varme. Bland deretter inn vegandeig om du foretrekker dette, og rør inn litt vegansk revet ost ofr en rundere smak. Sett til side.
4. Når auberginen er mør, skraper du forsiktig ut kjøttet. Stek dette sammen med fyllet og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
5. Fyll deretter auberginen med blandingen og la stå i ovnen i ca. 5 - 10 minutter.
6. Lag tahini-saus ved å blande alle ingrediensene.
7. Når båtene er klare, har du voer tahini-saus, granateple og friske urter.