NYHET! VÅR FØRSTE KOKEBOK VEGANERGUTTA - 90 GRØNNE FAVORITTER ER NÅ TIL SALGS!

FUDGIE BROWNIE
1 time
10-12 kakestykker

Dette er kanskje tidenes diggeste veganske brownie. Den er doughy, saftig og ikke minst superenkel å lage. Du vil neppe kjøpe fra Toro igjen.

Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter

150 ml kikertlake
330 g hvitt sukker
200 g mørk vegansk sjokolade
130 g vegansk smør
220 g all-purpose flour el siktet hvetemel
10 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1 ss instant kaffepulver
2 ss lønnesirup
½ ts havsalt

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Forvarm ovnen til 180 C (luftvarme), og kle bunnen av en kakeform på ca 25x25 cm med bakepapir. Springform fungerer også (Ø 30 cm).
2. Sikt mel, kakaopulver, og vaniljesukker i en stor bolle. Sett til side.
3. Visp kikertlake og sukker i en bolle med en håndmikser i ca. 1-2 min til du får en nokså stiv og blank konsistens. Rør inn lønnesirup, salt og kaffepulver.
4. Smelt sjokolade og smør i vannbad, og hell det deretter oppi røren med kikertlaken.
5. Bland mel- og kakoblandingen med den våte blandingen til du får en tjukk konsistens. Dersom den er altfor tjukk, pleier vi å ha oppi litt plantemelk.
6. Sett i ovnen på midterste rist i ca. 35-37 min til gjennomstekt, eller til en tannpirker satt i midten kommer ut med noen fuktige smuler. Om røren fortsatt er flytende, trenger den litt mer tid.
7. Avkjøl i ca. 20-30 min før du skjærer kaken i stykker. Server med vegansk is og karamellsaus.