top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
FAVORITT-LASAGNE
1 time 15 min
4-6 porsjoner

Vår favorittlasagne som både er cheezy og utrolig saftig - akkurat slik lasagne skal være. Hamstre inn nå før matprisene øker igjen, god middag! Kan gjøres GF.

8-10 lasagneplater
200 g revet vegansk ost
nøytral matolje til steking
pinjekjerner til topping
frisk persille til topping

Tomatsaus
400 g vegandeig
800 g hakkede tomater
400 g passata tomatsaus
2 ts tomatpure
1 gul løk
4 hvitløksfedd
1 rød paprika
1 rød chili
100 g frisk spinat
1 1⁄2 ts salt
1 ts pepper
1 ss sukker
1 ts oregano
1 ts timian

Vegansk ostesaus
80 g vegansk smør
80 g hvetemel / maisstivelse
1 l soyamelk, usøtet
1⁄2 ts malt muskattnøtt
1⁄2 ts salt
50 g vegansk ost

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Forvarm ovnen til 200°C, over- og undervarme. Skyll og kutt alle grønnsakene. I en varm panne med ca. 3 ss nøytral matolje steker du løk og hvitløk gyllen. Ha deretter i oppkuttet paprika og chili, og stek ytterligere 2-3 min på middels varme.
2. Ha vegandeig i panna og la den bli godt gjennomstekt, 3-4 min. Rør inn tomatpuré, hakkede tomater, passata og spinat. Senk varmen og krydre med timian, oregano, sukker, salt og pepper. Sett til side.
3. Begynn på ostesausen. Smelt smør i en kjele og visp inn mel til du får en fyldig blanding. Visp inn 1/3 av soyamelken til du får en klumpfri røre, og ha deretter i resten av melken sammen med den veganske osten. Kok opp til du får en nokså tykk røre. Smak til med muskat og salt.
4. Bygg opp lasagnen i en ildfast form (25 x 35 cm). Begynn med et tynt lag tomatsaus, deretter lasagneplater, ostesaus og revet ost på toppen. Gjenta prosessen til alt er brukt opp, men sørg for å avslutte med ostesaus.
5. Dryss over litt vegansk ost og la stå i ovnen i 30-35 min til toppen er gyllen. Avkjøl noen minutter før servering. Topp med pinjekjerner.

bottom of page