EPLEKAKE
1,5 time
12 kakestykker
Dette er vår eplekake med vegaluse, røde og søte Discovery-epler, rett fra gården Ytre Eikjo i Sogn. Eplene er økologiske og dyrket uten sprøytemidler. Dersom du mot formodning ikke har tilgang på akkurat disse eplene, finnes det fantastiske epler i butikken.
Springform (Ø 24 cm)
150 g romtemperert vegansk smør
150 g sukker
230 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 dl havremelk
1 ts salt
Topping
5-6 røde epler (helst norske)
2 ts kanel
2 ss sukker
mandelflak og vaniljesukker til topping
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Forvarm ovnen på 170 grader, varmluft.
2. Rør smør og sukker til du får en luftig røre.
3. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt til du får en jevn røre.
4. Rør inn melken og ha deretter røren i formen.
5. Skyll esplene og kutt i tynne båter. I en bolle blander du eplebitene godt sammen med kanel og sukker til alle bitene blir dekt.
6. Start ytterst og dander formen rikelig med eplebiter. Ikke trykk bitene for dypt ned i røren.
7. La stå i ovnen på nederste rist i ca. 1 time.
Strø litt vaniljesukker og mandelflak på toppen.