EN LUN POTET- OG REDDIKSALAT
30 min
Forrett til 4 pers
Denne retten er like god som den er fin. Lag den som en deilig forrett til når du får besøk.
600 g poteter (gjerne astrix el beate)
150 g reddik
2-3 ss sitronsaft
nøytral matolje til steking
salt og pepper
TAHINI-SAUS
3 ss tahini
4 hvitløksfedd
3-5 ss vann
1/2 sitron, saften
0,5 ts paprikapulver
0,5 ts spiskummen
0,5 ts salt og pepper
TOPPING
frisk dill
frisk koriander
chiliolje
salt og pepper
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Kok poter i lettsaltet vann til de blir møre.
2. Skjær reddik i 4, og stek i litt nøytral matolje i en stor panne til de blir møre og får en gyllen overflate. Skvis over sitronsaft og krydre med et dryss salt og pepper.
3. Del potetene i båter eller skiver når klare. Senk varmen på panna, og stek sammen med reddiken i noen minutter til de får litt farge. Er du glad i hvitløk som oss, kan du skjære opp noen fedd og steke i samme panne.
4. Lag tahini-saus ved å blande sammen ingrediensene i en liten bolle. Smak til med spiskummen, paprikapulver og salt og pepper. Rør godt.
5. Ta litt tahini-saus på et fat, og legg over potet og reddik.
Topp med dill, koriander, chilisaus salt og pepper.