top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
CRISPY SOYA-GLAZED TOFU
30 min
4

Denne tofuretten er sticky, crispy og 100% delish! Nøkkelen til sprø tofu er å marinere den med masse krydder og hvetemel/maisstivelse, før du lar den kose seg i en varm ovn. Bare sleng sammen litt ris og noen grønnsaker og du har en kjemperett - kjempelett!

550 g fast tofu
200 g ris
6 ss maisstivelse
4 ss matolje
2 ss paprikapulver
1/2 ts salt
2 gulrøtter, i tynne staver
2 gul løk, grovhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
matolje til steking

SAUS
3 ss soyasaus (saltredusert)
2 ss lønnesirup
1 ts riseddik
2 ts chiliflak
4 ss vann
2 ss kecap manis
1 ts salt
2 ss sriracha

TOPPING
1 vårløk, finhakket
en klype chiliflak
koriander (valfritt)

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Forvarm ovnen til 200 C (varmluft) og kok opp ris.
2. Fjern overflødig væske fra tofuen, og bryt den deretter opp i mindre biter i en skål. Bland inn matolje før du har over maisstivelse, paprikapulver og salt.
3. Spre bitene over et bakepapirkledd stekebrett. La stå i ovnen på midterste nivå i ca. 25-30 min til tofuen får en gyllenbrun og crispy overflate. Avkjøl når ferdig.
4. Skyll og kutt opp alle grønnsakene. Varm opp en panne med 2-3 ss matolje, og stek gulrot, løk og hvitløk gyllen i ca. 3-4 min på middels-høy varme.
5. Visp ingrediensene til sausen sammen i en bolle og ha over grønnsakene. Stek til sausen karamelliseres (ca. 3-4 min) før du har over tofuen.
6. Stek i ytterligere 1-2 min og server umiddelbart.
7. Server med ris og topp med vårløk, chiliflak og evt. koriander.

bottom of page