CREAMY KIKERTCURRY
30 min
2 store porsjoner
Denne retten lages in no time og er supercreamy og saftig!
- 450 g kikerter (netto vekt)
- 400 ml kokosmelk, fullfett
- 250 g ris
- 3 sjalottløk, grovhakket
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 3 røde chili, grovhakket
- 1 ss revet ingefær
- 2 ss tomatpure
- 1 neve spinat
- nøytral matolje til steking
Krydder
- 1,5 ts gurkemeie
- 1 ts malt koriander
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts kajennepepper
- 1 ss kasoori methi
- 1,5 ts salt
Topping og tilbehør
- finhakket koriander
- nan-brød
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Kok opp ris. Skyll og skjær opp alle grønnsakene.
2. Stek løk, hvitløk, ingefær og chili i en dyp panne med 4-5 ss nøytral matolje. La dette karamelliseres på middels-høy varme i ca. 8-10 min.
3. Tilsett krydderet utenom kasoori methi, og bland godt til det får satt seg.
4. Rør inn tomatpure og stek i ytterligere 5 min til du får en rød-brun farge. Tilsett så kikerter og kokosmelk. Senk til middels varme og stek i ytterligere 3-4 min.
5. Ha over kashoori methi og bland godt til du får en creamy konsistens. Smak til med salt.
Topp med koriander og server med nan-brød og ris.