top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
CREAMY CHERRYTOMAT SPAGHETTI
20-30 min
4 porsjoner

En perfekt studentvennlig, enkel og creamy cherrytomat-spaghettirett som du lager i en fei 🍝🤤 Til denne retten kjøpte jeg kun tre nye ingredienser, da jeg hadde basisingredienser som matolje, salt og pepper, noen fedd hvitløk, en løk og litt spaghetti på kjøkkenet. En skikkelig hverdagshelt.

- 3-4 ss matolje
- 1 gul løk
- 6 hvitløksfedd
- 500 g cherrytomater
- 100 ml vegansk matfløte
- 50 g revet vegansk parmesan (valgfritt, men anbefales. Evt. ha i mer vegansk matfløte)
- 150 g spaghetti

- smak til med salt og pepper
- basilikum til topping (valgfritt)

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Glans finhakket løk og revet hvitløk i en panne med en raus mengde matolje. Ha i cherrytomater, og stek til tomatene blir myke, ca. 6-7 min.
2. Mos tomatene i panna med en gaffel til saften utløses, og rør inn vegansk matfløte og vegansk parmesan. Rør til du får en creamy konsistens.
3. Kok spaghetti i saltet vann til al dente, og ta vare på litt av spaghettivannet. Overfør spaghetti over i tomatsausen sammen med litt pastavann, og smak til med salt, vegansk matfløten og vegansk parmesan. Topp med basilikum.

bottom of page