top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
CRÊPE DE VEGANERGUTTA
25-30 min
6-8 mellomstore pannekaker

Syltynn og søt, fylt med sjokoladepålegg og pisket krem, og toppet med friske bær og en amazing appelsinsaus.

400 g hvetemel / lys glutenfri melblanding
6 dl plantemelk
2 dl vegansk matfløte
1 ss lønnesirup
2 ts vaniljesukker
2 ss sukker
1 ts salt

vegansk smør til steking

Appelsinsaus
1 ss vegansk smør
1 1/2 dl appelsinjuice
1/2 appelsin, skrelt og i tynne skiver
125 g hvitt sukker
1/2 ts kanel

FYLL OG TOPPING
fyll pannekakene med sjokoladepålegg og vegansk krem. topp med friske bær og et dryss med melis

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Rør mel, salt, sukker og vaniljesukker i en stor bolle. Tilsett deretter melk, matfløte og lønnesirup og visp til du får en jevn røre. Sett til side.
2. Begynn på appelsinsausen. Bland alle ingrediensene i en liten kasserolle, og småkok på middels til lav varme i 10-15 min. Rør underveis for å unngå at den svir seg, sausen skal være litt rennende. La stå på lav varme så den holder seg varm til servering.
3. Varm en panne med litt smør, og stek pannekakene gyllenbrune, ca. 2 min på hver side. Legg i ønsket fyll og brett pannekaken to ganger til du får en trekant.

Topp med enten bær eller melis før du ringler over appelsinsaus. 17/

bottom of page