NYHET! VÅR FØRSTE KOKEBOK VEGANERGUTTA - 90 GRØNNE FAVORITTER ER NÅ TIL SALGS!

BRINGEBÆR-KRANS
1 t 45 min
10-12 stk

Denne 17. mai-kransen blir centerpiecet på ethvert 17. mai-frokostbord. Nyt en søt og frisk bringebærkrans dynket med melis!

Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter

- 550 g siktet hvetemel
- 100 g sukker
- 1 ts salt
- 1 ts malt kardemomme
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g vegansk smør
(romtemperert)
- 3 dl usøtet soyamelk
(romtemperert)
- 1 pose tørrgjær

FYLL
- 150 g bringebærsyltetøy
- 2 ss sukker

TOPPING
- melis
- bringebær

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
2. Rør inn romtemperert melk og smør, og kna deigen med hendene til den blir jevn og smidig. Dryss over mer mel dersom deigen er for klissete. Hev under et kjøkkenhåndkle i 1 time.
3. Når deigen er ferdig hevet, skrur du på ovnen til 200 C, over- og undervarme. Kjevle ut deigen til en rektangel (str. ca. 70x35 cm). Smør over syltetøy og dryss over
sukker.
4. Rull langsiden inn til en lang pølse. Del deretter deigen i to på langsiden, og flett delene ved å legge den ene pølsen over den andre.
5. Form fletten til en sirkel og overfør til et bakepapirkledd stekebrett.
6. La kransen stå i ovnen i ca. 20-25 min til
deigen blir gyllen og gjennomstekt.
7. Topp med melis og bringebær.

Håper du får en fin feiring!