BLOMKÅLVINGER
45 min - 1 time
2-3 porsjoner
Lekker kveldssnack til søndagskosen, eller hvilken som helst kveld i uka. Dypp med din favorittdip og nyt livet.
1 blomkål
panko breadcrumbs
2 dl kikertmel el. all-purpose flour
3 dl vann
Saus
3 ss soyasaus
1 ss riseddik
3 ss lønnesirup
1,5 ss sesamolje
2 ts malt ingefær
2 ts chiliflak
1,5 ss sriracha
2,5 dl vann
2 ss hvetemel
Topp med vårløk, hvite og sorte sesamfrø
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft.
2. Bryt opp blomkål i små buketter.
3. Bland kikertmel og vann til en nokså tjukk røre i en bolle. Ha i panko breadcrumbs i en annen bolle.
4. Dypp så blomkålbukettene i væsken før du legger det i bollen med breadcrumbs. Dette skal feste seg godt til bukettene.
5. Legg dette på et brett med bakepapir. La stå i ovnen i ca. 25-30 min. Tips: For at blomkålen skal bli mest mulig crispy, kan man også steke disse med en god del olje. Når blomkålen får en gyllen overflate, sett til side så det får avkjølt seg.
6. Start med sausen: Bland mel med vann, riseddik, lønnesirup, sriracha, sesamolje, soyasaus, malt ingefær, chiliflak og sesamfrø.
7. Kok dette opp i ca. 10 min til det får en tjukk konsistens.
8. Bland saus, vårløk og blomkålvingene sammen. Topp med sesamfrø.